Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
На Рівненщині поліція фіксує нові шахрайські схеми з банківськими картками

Зухвальці навіть диктують довірливим людям номер картки, на якій гроші начебто будуть недоторкані.

Фото з відкритих джерел.

На Рівненщині поліція фіксує нові шахрайські схеми з банківськими картками

Зафіксували сім схожих випадків

На Рівненщині шахрайка, яка представилася працівницею банку, обманом змусила чоловіка віддати їй свої збереження. Про інцидент 11 січня повідомили у Нацполіції області. Там зафіксували ще сім схожих випадків, інформує Суспільне.

На гачок шахраїв 10 січня попався 47-річний житель села Варковичі Дубенського району.

«Він повідомив, що до нього зателефонувала нібито працівниця банку. Аби убезпечити його від шахрайських дій і врятувати гроші, вказала картку, на яку потерпілий скинув 48 тисяч гривень», — зазначила пресофіцерка поліції області Юлія Мозоль.

Зателефонувала нібито працівниця банку. Аби начебто убезпечити чоловіка від шахрайських дій і врятувати гроші, вказала картку, на яку потерпілий скинув 48 тисяч гривень.

У той же день до поліції звернулась 56-річна жителька села Городище Рівненського району.

«До неї також зателефонували нібито з банку та попросили ввести пін-код. Потому з карти чоловіка заявниці списались гроші в загальній сумі 110 тисяч гривень», — розповіла Юлія Мозоль.

Вона додала: напередодні, 9 січня, поліцейські зафіксували шість фактів банківських шахрайств в області, де потерпілі втратили понад 185 тисяч гривень.

«Перед здійсненням банківських операцій, розголошенням персональної інформації телефонуйте на офіційні номери установи, користуйтеся виключно офіційними мобільними додатками та інтернет-банкінгами», — зауважила пресофіцерка області.

Зараз правоохоронці встановлюють усі обставини скоєних злочинів та людей, причетних до них.

Читайте також: «Покарали очільника шахраїв, які виманювали у бабусь гроші за схемою «ДТП з онуками»»

Реклама Google

Telegram Channel