Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Що таке збірні вантажі з Китаю?

Що таке збірні вантажі з Китаю?

Китай – лідер з вироблення товарів. Тут найрізноманітніший асортимент та новинки. Все це користується попитом у покупців

Перевага китайського товару – низька вартість. Тому перепродаж є надзвичайно прибутковим. При цьому важливо, щоб вартість доставки не перевищувала ціну самого товару. У цій статті розповімо про збірні вантажі – що це, у чому особливість, які переваги та кому підходить.

Збірні вантажі – що це?

Почнемо з прикладу. Ви – представник малого або середнього бізнесу та не продаєте оптом. У нас невеликі партії товару. Припустимо, що ви доставляєте товар морем. Для перевезення вам потрібен контейнер. Його оренда послуга не з дешевих. Якщо у вас невеликі партії, то контейнер буде заповнений тільки частково. Тож вам прийдеться платити за повітря, а контейнер буде їхати напівпорожнім. Саме таку ситуацією покликані вирішити збірні вантажі.

Збірний вантаж – це консолідація різноманітних товарів від різних замовників у склад одного контейнера. Багато хто з перевізників називає цю послугу «консолідовані вантажі».

Збірні вантажі здешевлюють транспортування, дозволяючи підприємцю заощадити на перевезенні невеликих партій товарів.

Особливості та переваги збірних вантажів

Особливість збірних вантажів у тому, що для перевезення підбираються товари з подібними характеристиками, які можна та дозволено транспортувати в одному контейнері.

Перевезення збірних вантажів – складний процес, який включає декілька послідовних етапів:

  • локальна доставка товару від постачальника до складу консолідації;
  • консолідація на складі;
  • зберігання до моменту відправки;
  • упакування та маркування;
  • документальне оформлення;
  • розміщення у контейнері, завантаження на судно;
  • доставка кожного окремого товару.

Вибір товару відбувається за принципом переміщення в одному напрямку, щоб замовнику було простіше отримати вантаж. Контейнер запечатають та відкриють тільки в момент прибуття. Тому товар надійно захищений.

Але підприємцю, який обирає збірні вантажі, прийдеться почекати, поки контейнер укомплектується товарами. Компонування відбувається за принципом товарного сусідства. Умовно: мастило не буде упаковане з дитячими іграшками чи одягом.

Тому, на жаль, одразу відправити збірний вантаж не вийде. Зазвичай збірний контейнер формується раз на тиждень. Скільки все ж таки це займе часу? Все залежить від комплектації партії, місць у контейнері. Також роль грають: вид доставки, маршрут та митне оформлення.

Отже, які переваги збірних вантажів

  • можна замовляти невеликі партії товару у різних замовників;
  • ідеальне рішення для дрібних та середніх підприємців;
  • оплата тільки за місце, яке ваше замовлення за фактом займає в контейнері, і не більше того;
  • спрощення оформлення супровідної документації. Це ж стосується транспортної та митної документації;
  • зниження витрат на доставкуї;
  • доставка «під ключ».

Перевезення збірних вантажів

Доставка збірних вантажів з Китаю зазвичай здійснюється морем. В середньому товар пливе в Україну 55-60 днів. Але краще час доставки розраховувати з запасом. Радимо планувати замовлення орієнтовно за 80-85 днів до того, як вам потрібно отримати товар.

Якщо потрібно швидше доставити вантаж, то можна скористуватися авіадоставкою. Вона займе до 3-5 днів. Але чим швидше, тим дорожче. Тому більшість підприємців обирають морські перевезення.

Компанія M3Cargo займається доставкою збірних вантажів з Китаю в Україну. Менеджери візьмуть на себе всі нюанси: від оформлення документів до доставки.

Telegram Channel