Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Генерал з Волині, який звільняв Херсонщину, впевнений: цього року Україна переможе

Андрій Ковальчук на вулицях Херсона після звільнення міста.

Фото УП.

Генерал з Волині, який звільняв Херсонщину, впевнений: цього року Україна переможе

«Так, цього року все буде гаразд і ми звільнимо усі наші території»

Уродженець волинського села Щитинь, командувач Оперативного командування Сухопутних військ «Південь» Андрій Ковальчук, який готував план звільнення правобережної  Херсонщини, в інтерв’ ю виданню «Главком» відповів на запитання, чи є передумови для завершення війни вже цього року.

- Казав і кажу: так, цього року все буде гаразд і ми звільнимо усі наші території. Звичайно, є певні умови, щоби це трапилося, - сказав Ковальчук. - Потрібно, щоби весь цивілізований світ, навіть ті, хто не розумів, нарешті зрозумів, хто до сьогоднішнього дня нам не допомагав, нарешті почав би це робити, а той, хто помагав, не припиняв це робити і надалі.

Я вірю в те, що Росії не вистачить на весь рік годувати своє військо.

- Я вірю в те, що Росії не вистачить на весь рік годувати своє військо, організовувати регулярні постачання всього на передову, - продовжує військовий. - Я вірю в те, що у нас будуть ті засоби, які знижуватимуть потенціал російських засобів ураження, які працюють з далеких відстаней. Я вірю у здоровий глузд тих росіян, які зрозуміють, що війну розв’язав саме Путін зі своїм оточенням. Я вірю, що росіяни, які б вони безтолкові та бездарні не були, якими би вони сьогодні не були кріпаками у 21 столітті, зрештою зрозуміють, що в них відбувається в країні. Я вірю в те, що серед них будуть ті, які кинуть зброю на полі бою і повернуться до своїх домівок, до своїх дітей, дружин, рідних, бо захочуть просто залишитися живими, а не залишитися тут в ґрунті «во имя Путіна». Тому я вірю, що ми все-таки досягнемо своєї мети і Перемога буде у 2023 році.

Реклама Google

Telegram Channel