Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Вгадайте, хто не базікав, а просто передав нам 20 танків!? Причому білоруських!

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала записує побажання українським захисникам на модернізованому (після Марокко) танку Т-72, відправленому в Україну.

Фото із сайту ukr.net.

Вгадайте, хто не базікав, а просто передав нам 20 танків!? Причому білоруських!

Звісно, не бацька лукашенко

Армія Марокко передала ЗСУ близько 20 одиниць танків Т-72Б. В інтересах України їх відремонтували у Чехії й приблизно тиждень тому відправили на поле бою.

Цю техніку можна було побачити під час візиту чеського прем'єра Петра Фіали до цехів компанії Excalibur Army у Штернберку, яка проводила їх реконструкцію, розповіло у неділю, 22 січня 2023 року, спеціалізоване військове видання Menadefense, інформує espreso.tv.

«Загалом марокканська армія мала 148 Т-72, ​​136 Т-72Б і 12 Т-72БК зі складів білоруської армії, закуплених двома партіями у 1999 та 2000 роках», – йдеться у матеріалі.

Загалом марокканська армія мала 148 Т-72, ​​136 Т-72Б і 12 Т-72БК зі складів білоруської армії, закуплених двома партіями у 1999 та 2000 роках.

Тоді, для стримування алжирських бронетанкових дивізій, Марокко займалося створенням на півночі країни бригади з пострадянської техніки.

За інформацією Menadefense, рішення щодо поставки цих Т-72Б до України було прийнято «під час саміту у Рамштайні, який відбувся 26 квітня 2022 року і який організували США».

«На цьому саміті Туніс і Марокко були єдиними країнами, які представляли Північну Африку. Туніс відправив два вантажні літаки до аеропорту Жешув у Польщі, який централізує матеріально-технічну допомогу Україні, і Марокко, схоже, наслідувало його приклад, надіславши не гуманітарну допомогу, а безпосередньо зброю», – зазначає видання.

На фотографіях за 9 січня з візиту прем’єрміністра Чехії, оприлюднених у відкритому доступі, можна побачити марокканські танки під час лінії ремонту.

«Найменше, що можна сказати, це те, що глибока реконструкція шасі танка вказує на це. що вони дуже погано підтримувалися і що Марокко не має засобів, щоб підтримувати їх у роботі», – підсумовує Menadefense.

Читайте також на volyn.com.ua: «Начальник патрульної поліції «погорів» через... любов (Відео)».

Реклама Google

Telegram Channel