Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
В обороні кордону з білоруссю на Рівненщині використають досвід Бахмута

Коваль сказав, що є дуже активна взаємодія з оперативним угрупованням військ «Волинь», яке фактично охоплює три прикордонні області.

Фото з архіву Віталія Коваля.

В обороні кордону з білоруссю на Рівненщині використають досвід Бахмута

Поліцейські, які працюють у місті на Донеччині, поділилися досвідом з представниками держвлади регіону

-- Президент нас координує і спрямовує, аби ми не розслабились і кожен день використали для підготовки. Для розуміння наведу вам приклад про Бахмут, -- підняв цю тему голова Рівненської військової облдержадміністрації Віталій Коваль, відповідаючи на питання журналіста Главкома.

-- Для розуміння наведу вам приклад. Загін наших поліцейських зараз знаходиться в Бахмуті, і в мене була розмова з керівником патрульної поліції, який наразі там. Після котрого тижня перебування в Бахмуті він мені прислав смс, що треба змінити та на що треба звернути особливу увагу в обороні області. Я сприйняв це як рекомендації «з пилу з жару», і в кінці тижня ми точно їх виконаємо. Це стосується простих речей: наприклад, як об’єкти правильно обладнувати, якої техніки треба більше, -- деталізував Коваль.

-- Це стосується простих речей: наприклад, як об’єкти правильно обладнувати, якої техніки треба більше, -- деталізував Коваль.

Віталій Коваль зауважив, що загрози прямого вторгнення на сьогодні з півночі немає, але вона може статися найближчими тижнями після прийняття відповідного рішення військово-політичним керівництвом недружніх сусідів.

Голова адміністрації також відповів на питання: «Як ви координуєте зусилля з іншими сусідніми областями, зокрема, з прикордонними Житомирською та Волинською?»   

-- Основним координаційним центром у нас є Офіс президента, від якого постійно задачі летять. Дуже активна взаємодія з оперативним угрупованням військ «Волинь», яке фактично охоплює три прикордонні області. Командувач цим угрупованням якраз відповідає за прикордонну смугу і йому підпорядковані бригади тероборони. Їхня справа – визначати висоти, рубежі, ротні опорні пункти, а наша справа – надавати все, що їм треба. Моя основна функція – координація всіх силовиків і перерозподіл всіх вертикальних задач по горизонталі, -- пояснив представник регіональної влади.

Читайте також: «Влада Рівненщини показала чудове відео про «поліських бойових бобрів» (Відео)»

Реклама Google

Telegram Channel