Дбаючи про майбутній урожай, турботу про нього починають із насіння: відібране, найкращих кондицій, його обробляють мікроелементами, загартовують, замочують тощо...
Дбаючи про майбутній урожай, турботу про нього починають із насіння: відібране, найкращих кондицій, його обробляють мікроелементами, загартовують, замочують тощо.
Виявляється, результати замочування значною мірою можуть залежати від попередньої підготовки води. Справа в тому, твердять фахівці, що кисень, який міститься у воді, окислює необхідні для росту й розвитку рослин мікроелементи — сполуки міді, марганцю, молібдену, інших металів, переводить їх у важкодоступну форму. Тому досвідчені городники пророщують насіння у дегазованій воді, одержаній після нагрівання її до 90-100 градусів із наступним охолодженням у герметично закритому посуді. Вода внаслідок цієї процедури дивовижно змінює свою біологічну активність. Якщо в ній замочити насіння овочевих культур, фізіологічні процеси у них відбуватимуться інтенсивніше, а в підсумку підвищується врожайність.