Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ПАРИЗЬКИЙ ТРІУМФ ВОЛИНСЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА

Поки Верховна Рада збирається затверджувати урядовий «Український прорив», відбувся волинський прорив у Європу. Про нього вели мову на прес-конференції голова обласної ради Анатолій Грицюк, заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим, депутат обласної ради, директор приватного підприємства «ВІР» Василь Блошко...

Поки Верховна Рада збирається затверджувати урядовий «Український прорив», відбувся волинський прорив у Європу. Про нього вели мову на прес-конференції голова обласної ради Анатолій Грицюк, заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим, депутат обласної ради, директор приватного підприємства «ВІР» Василь Блошко. Саме це підприємство на початку березня отримало високу нагороду від Європейського клубу лідерів торгівлі — сертифікат і «Золотий трофей» за досягнення в галузі технологій і якості


Володимир ЛИС

Як вдалося потрапити до Парижа і отримати таку престижну відзнаку, і розповів пан Блошко. За його словами, це результат моніторингу протягом кількох років розвитку нових технологій, який проводить в Україні серед молодих підприємств рейтингове агентство «Едіторал офіс глобал». Цього разу вибирали з вісімдесяти двох підприємств з усіх континентів (36 з них, в тому числі «ВІР», були представлені вперше). Вдруге отримали нагороди такі «розкручені» підприємства, як Одеський коньячний завод і торгова марка «Коблево», а вперше -— швейна фабрика з Одеси. Вручав нагороди єврокомісар із економіки, на урочистій акції були присутні представники дипломатичного корпусу і центральних структур Євросоюзу.
Василю Блошку довелося розповідати про своє підприємство, про його, як він висловився, віконне виробництво, про стратегію розвитку і лише після цього отримав на першому етапі сертифікат, а потім і сам «Золотий трофей» у вигляді символічної скульптури-статуетки. Сертифікат дає право маркувати продукцію цим знаком, використовувати його з рекламною метою. Цього права можуть і позбавити, але, як запевнив Василь Михайлович, вони зроблять все, щоб цього не трапилося. Бо продукція підприємства, яке виготовляє вікна, знана вже й за межами Волині, вони обслуговували великі підприємства у Львові і Тернополі, виходять на Польщу. Розповів директор-депутат і про плани розвитку свого підприємства, зокрема, щодо будівництва заводу, який виготовлятиме стандартні вікна.
Одним з прикладів найбільшої конкурентної спроможності волинського виробництва на світовому ринку назвав вручення цієї відзнаки заступник голови облдержадміністрації Василь Байцим. Зі вступом України до СОТ українські ринки будуть відкриті для європейських виробників, а європейські ринки відповідно для українських. І ось така перемога українського виробника дуже важлива, тим більше, що вона підносить престиж області в цілому.
Голова обласної ради Анатолій Грицюк зазначив, що ту відповідальність, яка була покладена на це підприємство, коли воно починало працювати із німецькою фірмою, підприємство «ВІР» виправдало з честю. Тут успішно оволоділи прогресивною європейською технологією і показали, як треба працювати. Анатолій Петрович розповів журналістам також про інших депутатів обласної ради, які успішно поєднують громадську роботу депутата із бізнесом, причому займаються бізнесом прозорим.
Серед цих депутатів він відзначив Віктора Кобринчука, підприємство якого успішно освоює прогресивні інноваційні технології і послуги, Олександра Хомича, який освоює східноукраїнський ринок і вже має свої офіси в Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській областях. Депутат облради Віктор Чорнуха є одним з найбільших платників податків в області, а його підприємство — одним з домінуючих в будівельній індустрії. Крім цих депутатів-бютівців, був названий також соціаліст Іван Смітюх, який успішно розвиває сільськогосподарський бізнес, має вже 200 гектарів полуниць, збудував цех по шоковому охолодженню ягід і випускає до 20 відсотків волинського хліба. Депутат від «Нашої України» Володимир Гунчик очолює одне з потужних підприємств, яке стало провідним щодо іноземних інвестицій, які надходять у нашу область. Щодо депутата Василя Блошка, то голова облради навів його як приклад, коли здавалось би малопомітне невелике підприємство вийшло на європейський рівень і здобуло перемогу, яку голова обласної ради назвав «першою бізнес-ластівкою з Європи».
Telegram Channel