Курси НБУ $ 39.67 € 43.08
Нововолинська міськрада побачила великі «мінуси» в обмеженні виїзду за кордон місцевих депутатів

Зокрема, вважають, це утруднить роботу депутатів-волонтерів.

Фото: volynua.com.

Нововолинська міськрада побачила великі «мінуси» в обмеженні виїзду за кордон місцевих депутатів

Місцева влада бачить значні перешкоди в цьому обмеженні для роботи ради на благо війська

У Нововолинській міській раді депутати готують проект звернення до Прем'єр-міністра України щодо відміни рішення про обмеження для виїзду за кордон депутатів місцевих рад.

Про це ВолиньUA стало відомо з власних джерел.

Варто зазначити, що нещодавно постанова Кабміну про заборону виїзду з України посадовцям і депутатам без офіційного відрядження викликала неоднозначні оцінки. 

Обранці Нововолинської громади вважають, що таке рішення перешкоджатиме їхній волонтерській роботі, створить труднощі та черги на кордоні, а також унеможливить відвідини жінками-депутатами своїх дітей, які перебувають за кордоном.

Текст напрацьованого звернення подаємо без змін.

«Ми депутати Нововолинської міської ради вважаємо що ршення про обмеження виїзду за кордон депутатам місцевих рад немає жодних очевидних позитивів ні для обороноздатності, а ні для будь-яких інших сфер життя країни.

Натомість, такі обмеження створюють значні додаткові труднощі та черги на пунктах пропуску через державний кордон та ставить під загрозу отримання нашою країною сотень тон гуманітарних вантажів через напрацьовані особисті зв'язки та ефективну комунікацю.

Це відомий факт, що через повномасшабне вторгнення російської федерацї депутати місцевих ради взяли на себе значну частину волонтерської роботи та активно включилися в роботу по забезпеченню наших підрозділів на передовій одягом, продуктами харчування, амуніцією та побутовими речами з-за кордону.

Крім того, значна частина жінок, зокрема і жінок-депутатів місцевих рад, особливо в прикордонних областях з початком бойових дій вдправила своїх дітей за кордон для проживання та навчання, й створення штучних труднощів для вдвідин ними своїх дтей є однозначно незрозумілим та неприйнятним.

З огляду на вищезазначене просимо Вас відмінити ршення про обмеження для виїзду за кордон депутатів місцевих рад», - йдеться у документі.

Читайте також: «Зеленський відповів, чому підписав закон про посилення відповідальності військових»

Реклама Google

Telegram Channel