Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Всесвітньо відомий історик зібрав гроші на зброю  для українців

Тімоті Снайдер: «Якби українці не боролися, якби капітулювали, наше майбутнє, майбутнє демократій було б зараз дуже похмурим».

Фото із сайту ucu.edu.ua.

Всесвітньо відомий історик зібрав гроші на зброю для українців

Професор Єльського університету Тімоті Снайдер (на фото) передав 1,3 млн доларів на систему протидії російським дронам, так званого «Ловця шахедів»

Як нагадав віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров, 6 таких систем уже захищають енергетичні об’єкти України від російських атак. «Завдяки збору Тімоті закупимо ще більше «ловців»… Вдячний нашому амбасадору Тімоті Снайдеру та кожному, хто зробив свій внесок у посилення енергобезпеки України», – зазначив Федоров.

6 таких систем уже захищають енергетичні об’єкти України від російських атак.

Загалом через платформу UNITED24 на цей збір були переказані понад 11 тисяч платежів. «Якщо ви допомогли у цьому зборі, ви допомогли врятувати життя. Дякую вам. Навколо нас твориться історія, і в кожного з нас є свої ролі, великі чи маленькі, які ми можемо зіграти», – сказав сам Тімоті Снайдер.

До речі

«Ловець шахедів» знищуватиме російські дрони.
 

«Ловець шахедів» – це американська система протидії дронам, яка допоможе виявляти та перехоплювати ворожі безпілотники. Вона глушить сигнал GPS ворожих дронів на підльоті до об’єктів інфраструктури або міст. Після цього на шляхах наближення «шахедів» система випускає надшвидкі дрони, які наздоганятимуть та знищуватимуть у повітрі ворожі БпЛА.

Telegram Channel