Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Що оголосить путін у посланні 21 лютого: прогноз ISW

Фото: Еспресо.

Що оголосить путін у посланні 21 лютого: прогноз ISW

Військові невдачі на фронті продовжують позбавляти путіна можливості представити військовий успіх російській громадськості.

Російський диктатор Володимир Путін навряд чи оголошуватиме заходи щодо подальшої ескалації війни в Україні, великі нові російські мобілізаційні ініціативи чи будь-яку іншу важливу політику у своєму запланованому зверненні до Федеральних зборів Росії 21 лютого. 

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає ТСН.

«Послання президента РФ до Федеральних зборів, Держдуми та Ради Федерації Росії – це щорічна промова, внесена до російської конституції в лютому 1994 року.  2022 року Путін кілька разів відкладав своє щорічне послання до Федеральних зборів, ймовірно, сподіваючись зрештою використати цю промову, щоб відсвяткувати масштабні перемоги Росії в Україні, але не зміг цього зробити через відсутність таких перемог і на тлі загостреної критики керівництва Кремля війна», зазначили аналітики ISW. 

Путін, ймовірно, переупакує російські заходи щодо інтеграції окупованих територій до Російської Федерації як нове досягнення.

Вони звернули увагу на те, що останніми місяцями Путін виступав із невражаючими зверненнями з нагоди символічних ювілеїв і дат і, ймовірно, запланував свою перенесену промову на першу річницю визнання Росією «ДНР» і «ЛНР».

«Путін, ймовірно, переупакує російські заходи щодо інтеграції окупованих територій до Російської Федерації як нове досягнення. Путін міг би оголосити про початок наступної хвилі мобілізації, хоча більшість індикаторів і оцінок свідчать про те, що він не зробить цього зараз», – вважають у ISW.

Читайте також: Ситуація на фронті станом на ранок 16 лютого - Генштаб ЗСУ.

Реклама Google

Telegram Channel