Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ВСЯКА ВСЯЧИНА

КОРОВИ НА ВУЛИЦЯХ БРЮССЕЛЯ У Брюсселі проходить виставка під відкритим небом, що має досить незвичну назву «Мистецтво на коровах». 187 скульптурних композицій корів розмістять на вулицях міста та його околицях. Правда, всі вони будуть виготовлені скульпторами, прикрашені і розмальовані, як ось ця, що на фото. Три місяці милуватимуться ними перехожі. Потім їх продадуть тим, хто забажає купити. Виручені гроші підуть на благодійні справи.

КОРОВИ НА ВУЛИЦЯХ БРЮССЕЛЯ
У Брюсселі проходить виставка під відкритим небом, що має досить незвичну назву «Мистецтво на коровах». 187 скульптурних композицій корів розмістять на вулицях міста та його околицях. Правда, всі вони будуть виготовлені скульпторами, прикрашені і розмальовані, як ось ця, що на фото. Три місяці милуватимуться ними перехожі. Потім їх продадуть тим, хто забажає купити. Виручені гроші підуть на благодійні справи.
ГЕН ВІРНОСТІ
Вчені з американського університету Еморі, вивчаючи ДНК польової миші, виділили ген вірності, який робить самця однолюбом. Цей ген пересадили самцю звичайної миші, схильному до частих змін партнерок. Самець одразу втратив інтерес до чужих подруг. Вчені впевнені, що їх відкриття можна застосувати і до людини. Коротше кажучи, тепер медицина має можливість перетворити зрадника в зразкового сім’янина.
МАРАФОНЕЦЬ У ЗАЛІЗНОМУ СКАФАНДРІ
Справжнім героєм марафону, який проходив в Единбурзі, став не його переможець, а учасник, який добрався до фінішу останнім, адже шотландець також встановив світовий рекорд з найдовшого подолання марафонської дистанції. Відстань у 42 кілометри він пройшов за... шість днів. Марафонець сам прагнув поставити цей рекорд і під час забігу просто вражав публіку. Причому спортивною формою він обрав залізний скафандр. Дорогою зупинявся перепочити і почитати свіжу пресу. Врешті-решт, на фініші удостоївся навіть більших почестей, ніж найшвидший переможець забігу.
УКРАЇНСЬКИЙ ГІДРОНАВТ ШУКАТИМЕ НЕССІ
Севастопольський гідронавт Євген Виноградов отримав запрошення від шотландської фірми взяти участь у пошуках знаменитої Нессі. Ця фірма є лідером серед європейських центрів з підготовки професійних водолазів. Водолази фірми вже багато років займаються пошуками цього чудовиська. Шотландцям про досвід і вміння Виноградова розповів його друг Олександр Молодик. Раніш вони разом працювали гідронавтами на радянських підводних апаратах цивільного флоту. Виноградов навесні цього року вже побував на озері Лох-Несс, де разом з Молодиком провів пробні занурення міні-субмарини «Морж». Субмарина оснащена сучасною апаратурою, що дає можливість робити сканування морського дна, і добре поводить себе в різних режимах керування.
САЛАТ У КНИЗІ РЕКОРДІВ ГІННЕССА?
В одному з ресторанів британського міста Оксфорда з’явився найдорожчий у світі салат. До його складу входять чорна ікра, трюфелі, лангусти та інші делікатеси. Створив його кухар вищої кваліфікації Реймон Блан. Вартість згаданого салату — 600 фунтів стерлінгів, тобто близько тисячі доларів за одну порцію. Він буде внесений до Книги рекордів Гіннесса.
ЧЕМПІОНАТ З ПЕРЕНЕСЕННЯ ДРУЖИН
У Фінляндії завершився чемпіонат світу з перенесення дружин. Правила змагань досить прості — чим далі чоловік занесе її, тим буде ближче до першого місця. Але дружина мусить бути тільки власна і важити не менше 45 кілограмів.
Подружжя з Естонії Марго Уусорг і Егле Солль встигли пройти 253,5 метра за одну хвилину. Під час змагання доводилось перестрибувати через лежачі дерева, бігти по воді.
Друге місце здобули також естонці.
Telegram Channel