Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Скандал у Луцьку: легендарна докторка наук викладає російською

Луїза Оляндер.

Фотоколаж ВСН.

Скандал у Луцьку: легендарна докторка наук викладає російською

Студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки обурюються через те, що одна з викладачок веде заняття російською мовою

Зокрема, студенти не хочуть ходити на лекції докторки наук Луїзи Оляндер, оскільки вона веде пари російською. Свою позицію вони висловили керівництву факультету.

Про це виданню ВСН стало відомо з власних джерел

Як стало відомо, деканка факультету Лілія Лавринович відповіла на скаргу студентів. Вона розповіла, що Луїза Оляндер старається говорити українською, але не все і завжди у неї виходить.

Луїза Оляндер старається говорити українською, але не все і завжди у неї виходить.

Лілія Лавринович додала, що цього року у викладачки завершується контракт, і продовжувати його не будуть. Тож просять студентів порозумітися з нею. Якщо ж цього зробити не вдасться - шукатимуть інші шляхи вирішення питання.

Зазначимо, що Луїза Оляндер – відомий на Волині науковець, вона – перший доктор наук в області. Нещодавно урочисто відзначили її 90-річний ювілей.

Довідково. Луїза Костянтинівна Оляндер – народилася 25 грудня 1932 року у м. Хабаровську, Росія. Вищу освіту здобула в Ленінградському педінституті, працювала учителем російської мови та літератури в школах-інтернатах м. Тамбова і Воронежа (Росія). Аспірантуру закінчувала в Орловському педінституті, а кандидатську та докторські дисертації захищала у Москві.

У Волинському національному університеті працює із 1966 року: спершу завкафедрою російської та зарубіжної літератури, а з 2006 року - очолювала певний час кафедру польської філології, наразі - професорка кафедри полоністики і перекладу.

Реклама Google

Telegram Channel