Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Росіяни збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі

Загроза ракетних ударів зберігається.

Фото: Слово і Діло.

Росіяни збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі

Спостерігається ворожа активність у морі

Окупанти вишукують нову тактику, щоб ракетні удари були результативнішими. Саме тому вони підтягнули підводні ракетоносії, пуск з яких ускладнений для виявлення ППО.

У Чорному морі окупанти вдвічі збільшили своє корабельне угруповання.

Про це інформує оперативне командування «Південь», передає ТСН.

Наразі 12 ворожих кораблів продовжують перебування на безпечній відстані від контрольованого Україною берега. Серед них вже 2 підводних ракетоносії, а це – 8 «Калібрів» і 3 великих десантних кораблі.

«Загроза ракетних атак залишається актуальною, ворог продовжує розвідувальну діяльність і вишукування нової тактики дій», – попереджають в ОК «Південь».

Серед них вже 2 підводних ракетоносії, а це – 8 «Калібрів» і 3 великих десантних кораблі.

Керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі загальнонаціонального телемарафону пояснила, що збільшення кількості кораблів РФ у Чорному морі пов'язане з тим, що ворог не завжди спокійно почуває себе в бухтах, які вважає своїми пунктами базування.

«Вони намагаються «грати м'язами», тому що додалися і великі десантні кораблі. Хоча тримаються вони на відстані 150-200 км від контрольованого Україною берега. Але те, що збільшилася кількість ракетоносіїв, і те, що це підводні ракетоносії, пуск з яких для виявлення протиповітряної оборони ускладнений, може говорити про ту саму нову тактику, яку вони вишукують, щоб ракетні удари були результативнішими», – пояснила Гуменюк.

Читайте також: Розвідка пояснила, навіщо ворог накопичує авіацію поряд з Україною.

Реклама Google

Telegram Channel