Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
На Волині розвивають вольєрні господарства

Скриншот із відео.

На Волині розвивають вольєрні господарства

Зокрема на території Горохівської мисливської дільниці філії «Володимир-Волинське лісомисливське господарство» споруджено вольєри для оленя, кабана, фазана, завершується облаштування вольєра для зайця-русака

Зимовий облік тварин показує, що чисельність основних видів зросла. Зокрема:

  • оленя благородного – на 163%,
  • оленя плямистого – 116%,
  • кабана – 111%,
  • козулі – 101%.

Показник середнього росту чисельності копитних – 106%. Про це повідомляє Поліський лісовий офіс.

Минулого року на Волині у дику природу випускали оленів, кабанів, фазанів. Зараз у мисливських угіддях філій Поліського лісового офісу облаштовано 30 вольєрів для утримання та розведення мисливських видів – оленя, кабана, качки, фазана. Протягом року завезли 100 оленів європейських, 25 особин оленя плямистого, яких випустили у дику природу. Також у природне середовище лісівники випустили понад 500 кабанів та більше 5000 фазанів. Ці види уже вирощені безпосередньо на Волині.

Зараз у мисливських угіддях філій Поліського лісового офісу облаштовано 30 вольєрів для утримання та розведення мисливських видів – оленя, кабана, качки, фазана.

Лісівники докладають чимало зусиль, щоб тварини прижилися та почувалися комфортно. Особливої уваги дикі звірі потребують у холодний період. Взимку їм значно важче самостійно знайти їжу. Щоб допомогти тваринам, у лісі облаштовують біотехнічні споруди та проводять підгодівлю.

Щодня єгері перевіряють, чи достатньо наповнені годівнички. І за потреби поновлюють запаси. Їдуть у ліс, незважаючи на погоду та непрості умови.

Нагадуємо, полювання на воєнний період у країні заборонено!

Читайте також: Волиняни обміняли вже 277 тисяч старих ламп на енергозберігаючі у відділеннях «Укрпошти».

Реклама Google

Telegram Channel