Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Диван на колесах: що кажуть патрульні про транспортний засіб винахідника (Відео)

Швидкість цього засобу 10 км/годину.

Скриншот.

Диван на колесах: що кажуть патрульні про транспортний засіб винахідника (Відео)

Винахідник Аркадій Фішман каже, його транспортний засіб не підпадає під реєстрацію

У Заліщиках винахідник Аркадій Фішман їздить на блакитному дивані. Цей транспортний засіб рухається зі швидкістю 10 кілометрів на годину. Кореспонденти Суспільного звернулися за коментарем до патрульної поліції, аби з'ясувати чи потрібно реєструвати диван на колесах.

Винахідник Аркадій Фішман каже, його транспортний засіб не підпадає під реєстрацію.

«У законі вказані обмеження статутності двигуна три кіловати і обмеження швидкості 40 кілометрів на годину. Якщо менші параметри, то нічого не потрібно. Це як електровелосипед, а от якщо більше, то потрібна реєстрація», – розповів чоловік про свій винахід Суспільному.

Нагадаємо, приблизна довжина блакитного дивана на колесах – два метри, ширина – 80 сантиметрів, висота – понад метр.

Нагадаємо, приблизна довжина блакитного дивана на колесах – два метри, ширина – 80 сантиметрів, висота – понад метр.

За словами речниці патрульної поліції області Катерини Метельської, механічний транспортний засіб – це транспортний засіб, що рухається за допомогою двигуна.

«Цей термін поширюється на трактори, самохідні машини і механізми, а також тролейбуси та транспортні засоби з електродвигуном потужністю понад 3 кВт. Якщо ж транспортний засіб має потужність меншу, ніж 3 кВт, можна їздити без прав. Але це стосується лише тієї техніки, яка обладнана електромотором».

Катерина Метельська каже, кожен водій транспортного засобу, який виїхав на дорогу, – автоматично стає учасником дорожнього руху та мусить дотримуватись правил дорожнього руху.

«Не важливо чи ваш транспортний засіб обладнаний електродвигуном із потужністю менше або більше 3 кВт – на дорозі діють правила, яких необхідно дотримуватись беззаперечно, в іншому випадку –можливі ДТП, навіть зі смертельними наслідками. Отже, перш за все, для власної безпеки необхідно добре знати правила дорожнього руху», – каже речниця патрульної поліції області.

Читайте також: «Луцький зоопарк матиме власну унікальну поштову марку»

Реклама Google

Telegram Channel