Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
У московському патріархаті розірвали відносини з новим главою Кіпрської церкви, бо він визнав ПЦУ

Окупанти використовують релігію як зброю.

Фото Pxhere.

У московському патріархаті розірвали відносини з новим главою Кіпрської церкви, бо він визнав ПЦУ

Церква Кіпру визнала Православну церкву України ще в листопаді 2020 року. Вона стала третьою після Грецької церкви та Олександрійського патріархату, яка це зробила

Священний синод російської православної церкви оголосив про неможливість євхаристичного спілкування з новим предстоятелем Кіпрської православної церкви архієпископом Кіпрським Георгієм через визнання ним «українських розкольників» (йдеться про Православну церкву України та митрополита Епіфанія). Про це йдеться на сайті рпц, передає «Главком».

Новим архієпископом Кіпру став митрополит Пафосу Георгій, який підтримував рішення свого попередника щодо визнання автокефальної Православної церкви України. 

«Священный Синод постановил констатировать невозможность поминовения имени Архиепископа Новой Юстинианы и всего Кипра Георгия в диптихах, молитвенного и евхаристического общения с ним, а также с теми иерархами Кипрской Православной Церкви, которые вступили или вступят в церковное общение с раскольниками», – йдеться в істеричному повідомленні рпц.

Зазначимо, що новим архієпископом Кіпру став митрополит Пафосу Георгій, який підтримував рішення свого попередника щодо визнання автокефальної Православної церкви України. 

Головним конкурентом Георгія на виборах предстоятеля був митрополит Афанасій, який підтримував позицію російської православної церкви і не визнавав ПЦУ. Предстоятеля обирали члени синоду місцевої церкви.

Митрополит Пафосу Георгій набрав 11 голосів, а митрополит Афанасій отримав чотири голоси, при цьому був і чистий бюлетень «проти всіх».

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel