Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Шок: українці досі їздять до москви через Львів

Господи, до чого ми докотилися!

Фото із сайту zahid.espreso.tv.

Шок: українці досі їздять до москви через Львів

Для багатьох може бути неприємним відкриття, що пасажирське сполучення між Україною та росією фактично є відкритим. Попри закритий кордон із державою-агресоркою, перевізники знайшли обхідні шляхи через європейські країни

Так, у соціальних мережах, зокрема у фейсбуку, є групи, де щоденно публікують по кілька оголошень про виїзд до москви практично з кожного міста України, в тому числі й зі Львова, який фігурує своєрідним вікном до Європи, через яку й відбуваються перевезення.

При цьому на сайтах, таких як Virail і Infous, знайти рейси в рф неможливо. Лише на одному російському ресурсі, Biletyplus, доступний пошук квитків. Однак вільних квитків немає.

Фото із сайту zahid.espreso.tv.
Фото із сайту zahid.espreso.tv.

 Як дізнався Еспресо.Захід, така подорож коштує близько 320 доларів, хоча є і нижчі ціни.

Така подорож коштує близько 320 доларів, хоча є і нижчі ціни. Один із перевізників курсує через Польщу, Латвію та Литву.

«Головне – на кордоні з Польщею сказати, що прямуєте до Варшави. Далі їдете спокійно до Латвії й там пересідаєте на інший автобус, до москви. З документів треба мати закордонний паспорт», – розповідає Галина, яка публікує такі оголошення у соцмережах.

Фото із сайту zahid.espreso.tv.
Фото із сайту zahid.espreso.tv.

 Перевізники запевняють також, що переживати не потрібно, на кордоні з рф українців із західних областей пропускають без проблем.

«Проблем ніяких не буде. Їдете й усе. У багатьох українців родичі, близькі в росії, так що люди їздять до них. Потрібен закордонний паспорт, біометрія для цього», – пояснює Сергій, представник ще одного такого перевізника.

Фото із сайту zahid.espreso.tv.
Фото із сайту zahid.espreso.tv.

 Кому варіант розрахунку в доларах не підходить, можна знайти такого перевізника, який прийматиме і рублі, і гривні. 

Фото із сайту zahid.espreso.tv.
Фото із сайту zahid.espreso.tv.

 Наскільки є популярними такі перевезення, можна судити з частоти таких поїздок. Приблизно кожен перевізник відправляється зі Львова раз у два-три дні. Так само працюють і перевезення в інший бік, в Україну. 

Попри сумнівні напрямки, фактично закону ніхто не порушує, заявляють у Держприкордонслужбі.

«Люди їдуть, до прикладу, в москву. Як прикордонники можуть заборонити їм їхати? Ми діємо згідно з законом України. Якщо особа не має заборони на виїзд з України через ті пункти пропуску, які функціонують, то ми не можемо її не пропустити.

Якщо особа не має заборони на виїзд з України через ті пункти пропуску, які функціонують, то ми не можемо її не пропустити.

Зрештою, не володіємо всією інформацією, але якщо такої заборони у базі даних немає, то і претензій до людини не може бути. А куди вже та людина їде, чи у Варшаву, чи в Лісабон, чи в москву – якщо вона перетинає західний кордон, то значить, вона слідує в суміжну країну, розумієте? Звичайно, в когось можуть бути певні перестороги щодо чистоти намірів таких громадян, але прикордонники діють лише відповідно до своїх повноважень», – прокоментували в прикордонній службі.

Читайте також на volyn.com.ua: «Негідники візьмуть на свої прапори імена Героїв і продовжать справу путіна».

Реклама Google

Telegram Channel