Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Бурштин досі миють: у поліції показали, як вилучають мотопомпи на Рівненщині (Фото)

З початку 2023 року на Рівненщині вилучили понад пів тонни нелегально видобутого бурштину.

Фото Національної поліції Рівненщини.

Бурштин досі миють: у поліції показали, як вилучають мотопомпи на Рівненщині (Фото)

На Рівненщині у Сарненському та Вараському районах поліцейські вилучили сім мотопомп, три авто та знаряддя для незаконного видобутку бурштину. Про це 22 березня повідомили у Нацполіції області, передає Суспільне.

21 березня правоохоронці виявили три мотопомпи кустарного виробництва в урочищі «Залуг» поблизу села Воронки. В урочищі «Баньки» поблизу селища Клесів у 32-річного місцевого жителя вилучили мотопомпу, знаряддя та мотоцикл. Поблизу села Кухітська Воля правоохоронці вилучили дві мотопомпи, автомобіль «УАЗ» та обладнання для видобутку бурштину. У селі Борове виявили 29-річного чоловіка, який за допомогою мотопомпи та іншого знаряддя видобував бурштин. У нього поліцейські також вилучили трактор.

 

 

 

 

 Ще одного 28-річного бурштинокопача у селі Борове спецпризначенці викрили в урочищі «Таз». Він добровільно відав бурштин. Також правоохоронці вилучили мотопомпу та автомобіль Nissan.

 

 

 

Як зазначила Суспільному речниця поліції області Марія Юстицька, з початку 2023 року на Рівненщині вилучили понад пів тонни нелегально видобутого бурштину, 36 мотопомп та десять транспортних засобів старателів.

З початку 2023 року на Рівненщині вилучили понад пів тонни нелегально видобутого бурштину, 36 мотопомп та десять транспортних засобів старателів.

Що відомо: На Рівненщині легально видобули понад 25 тонн бурштину за три роки впровадження механізму продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Про це 22 березня повідомив начальник ОВА Віталій Коваль. Надходження від продажів спецдозволів у державний бюджет склали понад 65 мільйонів гривень.

Читайте також: Капустюк з «Волиньприродресурсу» розповів депутатам, як «бурштинові справи»

Telegram Channel