Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
білорусь: набув чинності закон про смертну кару за державну зраду

9 березня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, що передбачає смертну кару для чиновників і військових, які вчинили «державну зраду».

Фото: Відкриті джерела.

білорусь: набув чинності закон про смертну кару за державну зраду

У суботу, 25 березня, у білорусі набув чинності закон, який передбачає можливість застосування смертної кари щодо посадових осіб за державну зраду

Проект закону «Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності» було внесено Радою міністрів до Палати представників (нижня палата) Національних зборів білорусі наприкінці жовтня 2022 року. На початку грудня його було прийнято у першому читанні, наприкінці лютого 2023 року – у другому.

Про це пише Gazeta.ua.

Наприкінці лютого документ схвалив Рада Республіки (верхня палата), 9 березня його підписав самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Нормативний акт був опублікований у Національному правовому інтернет-порталі 14 березня, і набув чинності через 10 днів.

Нормативний акт був опублікований у Національному правовому інтернет-порталі 14 березня, і набув чинності через 10 днів.

Законом вносяться зміни до частини 2 статті 356 Кримінального кодексу (КК) Білорусі «Зрада державі».

За цим законом передбачається можливість застосування покарання у вигляді довічного позбавлення волі або страти за зраду державі, вчинену посадовою особою, яка обіймає державну посаду.

9 березня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, що передбачає смертну кару для чиновників і військових, які вчинили «державну зраду».

Лукашенко підписав закон «Про зміну кодексів з питань кримінальної відповідальності».

Законодавча норма передбачає поширення кримінальної відповідальності за зраду державі, вчинену посадовою особою, на всіх осіб, які обіймають державні посади.

Читайте також: «Яка ситуація на волинському кордоні з білоруссю на ранок 26 березня».

Реклама Google

Telegram Channel