Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Горохівські поліцейські закликають адміністраторів сайтів на гратися заголовками й перевіряти інформацію на правдивість

Неправильно поданою резонансною інформацією, необдуманим словом, перекрученим фактом може на свою користь скористатися ворог.

Фото із сайту npu.gov.ua.

Горохівські поліцейські закликають адміністраторів сайтів на гратися заголовками й перевіряти інформацію на правдивість

Резонанс можна зробити навіть із дрібниці, але це може закінчитися невтішно

Шановні медійники! Ми розуміємо, що кримінальні новини завжди викликають цікавість у читачів, що вони «роблять» популярними Ваші сайти та сторінки в соціальних мережах. Але Ви повинні не забувати: за кожним фактом є люди. Різні люди, які по-різному сприймають гру словами, кричущими заголовками та неоднозначними коментарями. Особливо стриманим Ваше перо повинне бути у випадках, які стосуються дитячої та підліткової злочинності, сімейного насильства, тощо…

Дитяча психіка ранима. Підлітки зазвичай болісно реагують на публічний осуд. Особливо тоді, коли він передчасний: хтось замикається в собі, хтось плаче, а когось необережне слово може підштовхнути до трагедії…

Бажаємо вам не писати за принципом: чули дзвін, та не знаємо, де він. Ми відкриті для співпраці.

Не варто писати й про те, чого не знаєте достеменно. Просимо вас пам’ятати, що криміналістика чітко розрізняє злочини й відповідальність за них. Розуміємо, що не всі знають різницю між крадіжкою й грабежом, сваркою й хуліганством, тощо, тому просимо обережно оперувати цими термінами, щоб смішно не виглядати перед читачами, не вводити в оману підписників, не компрометувати своїм незнанням працівників правоохоронних органів. Люди ж бо думають, що ви про достовірність фактів ви запитуєте в нас. На жаль, це не так у більшості випадків.

А найголовніше, що неправильно поданою резонансною інформацією, необдуманим словом, перекрученим фактом може на свою користь скористатися ворог. У цьому випадку коментарі зайві.

Бажаємо вам не писати за принципом: чули дзвін, та не знаємо, де він. Ми відкриті для співпраці.

Працівники відділення поліції №2 (м. Горохів) Луцького районного управління поліції ГУНП України у Волинській області.

Читайте також на volyn.com.ua: «Переслав відео знайомому: волинянина засудили на п'ять років за зйомку та поширення відео колони військової техніки».

Реклама Google

Telegram Channel