Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
На Волині горіло два гектари сухостою. Рятувальники вже вкотре нагадують про заборону спалювання сухої трави (Фото)

За самовільне спалювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Фото: ГУ ДСНС України у Волинській області.

На Волині горіло два гектари сухостою. Рятувальники вже вкотре нагадують про заборону спалювання сухої трави (Фото)

Прикро, що в час, коли Україна потерпає від вогню від авіаударів та бомб окупантів, наші співгромадяни продовжують свідомо спалювати суху траву та іншу рослинність, чим спричиняють пожежі й завдають шкоди довкіллю, здоров’ю людей та підривають обороноздатність країни

Частина населення переконана, що паління трави корисне, бо попіл від згорілих рослин удобрює землю та збільшує родючість ґрунту, але цей міф давно спростовано науковою спільнотою. Спалювання сухої трави та листя – небезпечна та суворо заборонена практика. Підпали сухостою часто переростають в неконтрольовані масштабні пожежі, які знищують будівлі, екосистеми та призводять до загибелі людей.

На жаль, і надалі серед мешканців нашого району ми продовжуємо фіксувати випадки пожеж через  підпали чи необережне поводження з вогнем. 

На жаль, і надалі серед мешканців нашого району ми продовжуємо фіксувати випадки пожеж через  підпали чи необережне поводження з вогнем. 

Учора, близько опівдня, до служби порятунку надійшло повідомлення від гр. Івана С. про пожежу сухої рослинності поблизу с. Оздів Боратинської територівльної громади. Очевидець спочатку спробував самостійно загасити пожежу, однак  йому це не вдалося. Коли вогонь поширився на значну площу, тоді чоловік він викликав службу порятунку. 

По приїзду на місце виклику рятувальники 1 та 2 ДПРЧ вжили всіх заходів, щоб пожежа не розповсюдилась і не перекинулась вздовж русла річки Чорногузки. Станом на 17 годину 30 хвилин пожежу вдалось локалізувати. 

На місці лиха працював інспекторський склад Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області, екологи та поліція. Якщо Вам відома будь-яка інформація про осіб, які можуть бути причетні до цієї пожежі зателефонуйте за номером 101 або 102! Ми зробимо все, щоб знайти винних та притягнути їх до відповідальності!

Вкотре нагадуємо: за самовільне спалювання передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення, мінімальний штраф за спалювання залишків сухої рослинності складає 3060 грн, на території об'єктів природно-заповідного фонду – 6120 грн, а умисний підпал з метою ослаблення держави може вважатися диверсією.

Луцьке районне управління ГУ ДСНС України у Волинській області.

 

 

 

 

Читайте також: «ДТП на Волині: чоловік зненацька вибіг на дорогу (Відео)».

 
 

Реклама Google

Telegram Channel