Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Зрадник Волошин давно втік, але за його наклепом триває судилище над воїном-десантником Олександром Погребиським

Погребиський брав участь у захисті столиці та евакуації мешканців Ірпеня.

Фото eurosolidarity.org.

Зрадник Волошин давно втік, але за його наклепом триває судилище над воїном-десантником Олександром Погребиським

Всі ці роки розгляд справи затягувався через постійну неявку до суду Волошина та його представників

Попри те, що екснардепу від ОПЗЖ Олегу Волошину в Україні інкримінують державну зраду, за його наклепом продовжують судилище проти депутата Київради від «Європейської Солідарності», десантника Олександра Погребиського. Про це Погребиський повідомив у Facebook. 

«Сьогодні відбулось чергове засідання у справі, в якій нардеп від ОПЗЖ Волошин, який підозрюється у держзраді, звинувачує мене у нападі на нього», – написав Погребиський.

«Хочу нагадати всім, що ще досі тягнуться скандальні справи у Марусі Звіробій та Софії Федини, так само у Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко», – нагадав військовий. Погребиський також повідомив, що Печерський суд знову переніс засідання – на 17 серпня.

Як відомо, 21 липня 2020 року Олександр Погребиський біля Верховної Ради став випадковим свідком інциденту, коли нардепа Волошина на знак протесту проти його антиукраїнських заяв з трибуни парламенту облили зеленкою.  

«З мого боку не було абсолютно жодних дій, у яких мене можна звинувачувати. Я вважаю, що це – абсолютно політичний тиск на мене як на опозиційного українського політика. Це є політичним тиском на політичну партію «Європейська Солідарність», зокрема через ці судові справи», – пояснив тоді Погребиський.

«Якби СБУ вчасно реагувала на антидержавні заклики народних депутатів, зокрема Волошина, коли він дозволяв собі з трибуни казати, що українська держава є не суверенною, то можливо ці люди, які таким чином намагалися його виховати, не робили цих речей», – вважає Погребиський.

«Мені, на відміну від представників влади чи проросійських політиків, нічого боятися. Я захищав і захищаю свою Батьківщину», – наголосив депутат від «Європейської Солідарності».

За наклепом Волошина Олександра Погребиського затримали силовики. Печерський райсуд Києва відпустив його під особисті зобов‘язання лідера «ЄС» Петра Порошенка та народних депутатів.

«Ця справа – це політичний тиск з боку представників ОПЗЖ. Партії, яка є не просто опозиційною в політичному плані для партії, яку я представляю – «Європейська Солідарність», а опозиційною для всієї держави загалом. Та риторика і ті тези, які несуть представники цієї партії, народні депутати і Волошин, є ворожими до державного суверенітету, незалежності нашої з вами держави. І, звісно, це політичний тиск на своїх політичних опонентів за допомогою заяв, ось такого притягнення до справ представників політичних опонентів», – заявив Погребиський після чергового зірваного засідання суду.  

 

«Хочу зазначити, що ні я, ні політична партія «Європейська Солідарність» не боїмося посіпак Кремля і не боїмося їхнього брудного тиску. Бо ми знаємо, що ми відстоюємо. Ми готові відстоювати до кінця незалежність, територіальну цілісність – і не тільки у парламентській площині. як це робить «Європейська Солідарність». У «Європейській Солідарності» багато представників – учасників війни проти РФ, які в будь-який момент за покликом держави готові у законний спосіб взяти до рук зброю і йти захищати свою Батьківщину», – сказав Погребиський у квітні 2021 року. 

14 вересня 2022 року Печерський суд прислав чергову повістку Олександру Погребиському, який після бойової травми на фронті проходив лікування. «Цікавим є той факт, що попередня повістка про виклик в Печерський суд була на 09 березня 2022 року. І я з‘явився, бо виконую свої процесуальні зобов‘язання, але суддів, що там суддів… суд був зачинений», – повідомив депутат-десантник. 

Як повідомляли ЗМІ, проросійський депутат Волошин втік з України ще до повномасштабного вторгнення. 

Депутат Київради від «Європейської Солідарності», лідер ветеранської організації «Res_Publika. Брати по Зброї» Олександр Погребиський 24 лютого у партійному офісі долучився до організації батальйону тероборони. Погребиський брав участь у захисті столиці та евакуації мешканців Ірпеня, одним з перших увійшов до щойно звільненої від окупантів Бучі і показав моторошні кадри сплюндрованого містечка.

«Ми заїхали одними з перших разом із патрульною поліцією. Те відео із розстріляними цивільними на дорозі, яке бачив весь світ, я знімав на телефон з машини. Це був просто жах… З 2014 року для мене це було найважче. Я багато чого бачив, але Буча залишиться в моїй пам’яті на все життя. Ці розстріляні цивільні… Ми знаходили вбитих хлопців-активістів поруч в недобудовах. З них знущались. Одному викололи очі, відрізали ніс і застрелили. Просто нелюди», – розповів військовий в інтерв´ю виданню «Цензор.НЕТ».

Після звільнення Київщини Олександр Погребиський продовжив службу у 46-й бригаді Десантно-штурмових військ, яка брала участь в боях за звільнення Херсонщини та на Донбасі в районі Бахмута і захищала Соледар. У боях отримав контузії і поранення. 

 

Зараз сержант Олександр Погребиський проводить навчальну підготовку для мобілізованих в Десантно-штурмові війська.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Джерело: «Європейська Солідарність».
Telegram Channel