Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Як вибрати рідину для POD-систем?

Ecig Vaping Teen Vape Epidemic Juul

Ecig Vaping Teen Vape Epidemic Juul

MaxPixel's contributors

Як вибрати рідину для POD-систем?

Вейпінг став масовим явищем останніми роками. Багато людей замислюються про перехід із цигарок на паріння. Однак новачки нерідко сумніваються, з чого почати. Одним із базових питань є вибір рідини. Жижа для подів відрізняється за складом та особливостями, і багато новачків не розуміють, що саме їм потрібно. У цій статті вейпери-початківці отримають відповіді на питання, якими бувають рідини і на що звернути увагу під час їхнього вибору.

1. Міцність

Це один із основних параметрів. Якщо нікотину для вас буде забагато, парити буде складно. Якщо замало — ви просто нічого не відчуєте. Нікотин у рідинах буває двох видів:

  • класичний;

  • сольовий.

Важливо знати, що рідини з класичним нікотином можуть містити до 18 мг мл речовини. Якщо ж ви бажаєте купити сольові рідини, їхня міцність може досягати 65 мг. Якщо бажаєте отримувати такий самий ефект, як від цигарок, вам підійдуть жижі з сольовим нікотином. Якщо ж цікавіший «кальянний» ефект, найкращим вибором стануть рідини зі звичайним нікотином.

2. Співвідношення VG та PG

Основою будь-якої рідини є рослинний гліцерин (VG) та пропіленгліколь (PG). Вони містяться у різній концентрації у всіх жижах. І саме концентрація — ключовий фактор вибору. Тут є кілька варіантів.

  • VG/PG 50:50. Це співвідношення відповідає стандартній сигаретній тязі. Відчуття у горлі схожі на куріння сигарети, мінімальна кількість пари.

  • VG/PG 60:40. Невеликий перекіс у бік рослинного гліцерину дає змогу збільшити кількість пари та дещо її пом'якшити.

  • VG/PG 70:30. Підходить для любителів кальянної тяги. Смак дуже м'який, виділяється багато пари.

Також існують рідини з VG/PG 80:20, але це варіант не для новачків. Вони дуже густі та підходять тільки для людей із потужними девайсами. Початківцю-вейперу купувати такий пристрій немає сенсу.

3. Бренд

Третій найважливіший критерій вибору — бренд, адже далеко не всі компанії на ринку гарантують якість продукції. Несумлінні виробники можуть використовувати недозволені компоненти в рідині (наприклад, ароматизатори), що може зашкодити вашому здоров'ю. Саме тому до вибору підходити потрібно відповідально.

Існують преміальні та звичайні рідини. До категорії преміальних належать переважно товари із США, Великої Британії та Європи. Їхня вартість досить висока. До звичайних належать виробники з України та інших країн. Тут також є товари високої якості, і їх чимало. Варто заздалегідь ознайомитись зі списком надійних брендів. В українських магазинах ви знайдете рідину від перевірених брендів на будь-який смак. Сьогодні без проблем можна купити товари високої якості за низькими цінами, оформити доставку додому чи у відділення «Нової Пошти» по всій Україні. Парте із задоволенням!

Telegram Channel