Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На Рівненщині СБУ затримала агента КДБ білорусі: збирав дані на кордоні

У поле зору білоруського КДБ чоловік потрапив як колишній командир підрозділу десантно-штурмових військ СРСР.

Фото УСБУ.

На Рівненщині СБУ затримала агента КДБ білорусі: збирав дані на кордоні

За даними слідства, він збирав дані про оборону та переміщення військової техніки

На Рівненщині СБУ затримала агента білоруського КДБ, який шпигував за північним кордоном України. Про це повідомила речниця УСБУ області Анна Свінціцька-Савчук. 

Затриманому вже повідомили про підозру і обрали запобіжний захід, інформує Суспільне Рівне.

Служба безпеки в результаті контрдиверсійних заходів на півночі України викрила інформатора білоруського КДБ.

 

 
 

 

 

За даними Анни Свінціцької-Савчук, це громадянин Білорусі, який має посвідку на постійне проживання в Україні і тривалий час перебував на Рівненщині.

«На початку повномасштабного вторгнення РФ він був завербований співробітником білоруського КДБ та здійснював розвідувально-підривну діяльність проти України.

Завданням агента був збір даних про оборону північних кордонів нашої держави та маршрути переміщення військової техніки», — повідомила речниця УСБУ області.

 

 

 

 

 

Співробітники СБУ затримали чоловіка за місцем його проживання під час чергової спроби передачі розвідданих до РБ.

За даними речниці Рівненської обласної прокуратури Оксани Жужельської, під час обшуків у чоловіка «виявили та вилучили засоби зв’язку із доказами листування та записники із білоруськими та російськими контактами».

Чоловіка взяли під варту.

«На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших збройних формувань України», — повідомила Анна Свінціцька-Савчук.

Зі її слів, у поле зору білоруського КДБ чоловік потрапив як колишній командир підрозділу десантно-штурмових військ СРСР. Тоді він брав активну участь у бойових діях в Афганістані.

«Для виконання розвідзавдань на Рівненщині він обходив прикордонну територію і спостерігав за переміщенням Сил оборони», — додала Анни Свінціцької-Савчук.

«Для виконання розвідзавдань на Рівненщині він обходив прикордонну територію і спостерігав за переміщенням Сил оборони», — додала Анни Свінціцької-Савчук.

Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. У рамках розслідування встановлюють всі обставини злочину.

Читайте також: «Директор волинського заводу, причетний до торгівлі з рф, розповів, що виробляли підшипники для обертання ракет (Аудіо СБУ)»

Реклама Google

Telegram Channel