Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Від умов праці постраждало кілька сотень волинян

Фото ілюстративне / Волинська ОВА.

Від умов праці постраждало кілька сотень волинян

Важлива профілактика нещасних випадків та професійних захворювань

За п’ять місяців 2023 року до Головного управління Пенсійного Фонду України у Волинській області роботодавцями надано 375 повідомлень про нещасні випадки, з них 71 повідомлення про нещасний випадок з минулих років та 247 - повідомлень про гострі професійні захворювання (отруєння) COVID-19, також 27 - повідомлення про хронічні професійні захворювання, які сталися на шахтах м. Нововолинськ. Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

За результатами розслідування завершено розслідування 245 гострих професійних захворювань (отруєння) COVID-19 та складено 4 акти, які пов’язані з виробництвом та 241 акт, які не пов’язані з виробництвом.

З 71 нещасного випадку розслідування завершено у 46 розслідуваних нещасних випадків, з яких 38 нещасні випадки пов’язані з виконанням трудових обов’язків

Спеціалістами відділу за несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення.

Одним з основних завдань Головного управління Пенсійного Фонду України у Волинській області є проведення профілактичних заходів, спрямованих на запобігання нещасним випадкам, професійним захворюванням та усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці.

Метою діяльності відділу профілактики та розслідування нещасних випадків є реалізація завдання загальнообов’язкового соціального страхування, зокрема участь у забезпеченні проведення роботодавцем профілактичних та інших заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних виробничих факторів, запобігання нещасним випадкам на виробництві, професійним захворюванням та іншим випадкам загрози здоров’ю застрахованих, викликаними умовами праці, та надання роботодавцю практичної допомоги у постійному вдосконаленні ним форм і методів профілактичної роботи у сфері охорони праці.

Читайте також: З початку року внаслідок ДТП на Волині загинуло 35 людей.

Реклама Google

Telegram Channel