Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
І під час війни на Волині браконьєри ловлять рибу сітками

Громадян закликають дотримуватися вимог чинного законодавства.

Фото Pxhere.

І під час війни на Волині браконьєри ловлять рибу сітками

З 29 травня по 5 червня волинські рибоохоронці викрили 20 порушень правил рибальства

1 червня на Турському водосховищі біля села Заболоття Ковельського району (Гідрологічний заказник «Озеро Тур») два місцевих жителі здійснювали вилов риби сітками. Складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Також на даній водоймі викрито громадянина, який порушував правила рибальства за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

2 червня на Броницькому водосховищі поблизу села Брониця Камінь-Каширського району порушник здійснював вилов риби забороненим знаряддям – металевою острогою.

2 та 3 червня волинські рибоохоронці здійснили спільний рейд з працівниками Старовижівського відділення поліції. Обстежено водойми Ковельського району: оз. Глухи Дубечанської громади, оз. Святе і оз. Пісочне Старовижівської громади та р. Турія Сереховичівської громади. В ході спільної роботи викрито 5 порушень за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

3 червня здійснено рибоохоронний рейд на оз. Велике Згоранське на Ковельщині. Викрито двох громадян, які знаходилися поблизу водойми з сухими сітками. В ході обстеження озера виявлено безгосподарське майно. З водойми вилучено 3 ятері.

3 червня на оз. Шині Любешівської громади виявлено 2 порушення правил рибальства. Того ж дня аналогічні порушення виявлено на оз Гривинське на Камінь-Каширщині.

Нагадуємо, що 21 травня закінчилася нерестова заборона на річках Волині та їх кореневих водах. Продовжується і триватиме до 10 червня (включно) весняно-літня заборона на озерах і водосховищах та до 30 червня (включно) в придаткових водах річок (непротічні в межений період ставки, стариці русел, заплави). Під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство на водоймах загального користування гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега в адміністративних межах населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Джерело: Волинський рибоохоронний патруль.
Telegram Channel