Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Послуги митного адвоката

Фото lawrange.net.

Послуги митного адвоката

Митні суперечки є проблемою для більшості людей, адже вони не знають всіх особливостей законодавчої бази з цього питання. Часто виникають спори з митними органами, які звичайна людина не може вирішити самостійно та відстояти свою правоту. В таких випадках доречною є допомога спеціаліста даної сфери діяльності – митного адвоката. Він допомагає клієнтам з митним оформленням товарів, проведенням перевірок та оскарженням рішень відповідних органів.

Консультація адвоката

Фахівці митних норм права застосовують закони, задля допомоги замовникам у розв’язанні їх проблем. Найбільш поширеним питанням, з яким звертаються до юриста, зазвичай є митні спори. Кваліфікований митний адвокат надає клієнтам такі послуги:

  • фахове юридичне консультування з посиланням на сучасну адміністративну й судову практику, законодавство;

  • складання спеціальної документації (заяв, позовів, скарг, претензій, клопотань, звернень), пов’язаної з митною діяльністю;

  • представництво замовників в судових, митних органах.

В рамках консультування юрист вирішує різноманітні питання. Спеціаліст вирішує, наскільки ризиковано переміщати продукцію за кордон, займається декларуванням митних товарів. Фахівець може проаналізувати можливі перспективи врегулювання митного спору в суді, чи шляхом позасудової медіації. Часто адвокат з міжнародного права є й митним адвокатом, адже він змушений розробляти проекти зовнішньоекономічних контрактів, рахунків. Так само й адвокат з нерухомості може бути залученим у митну діяльність.

Найбільш часті питання митних спорів

Частим є виникнення митних суперечок з причини коригування митної ціни товарів між відповідними органами та власниками бізнесу. Тому митний адвокат для бізнесу незамінний, оскільки успішні підприємці часто співпрацюють з іноземними фірмами та узгоджують з ними контракти про збут товарів. Спеціаліст допомагає дійти згоди, щодо класифікації продуктів, адже це впливає на дозвіл та умови їх пропуску за кордон. Темою спорів багаторазово є правомірність застосування податкових пільг та окремих митних процедур.

Наділені владою органи можуть накласти адміністративний штраф на особу, що його перевозила, конфіскувати сам продукт разом з транспортом, за наявності можливих підстав щодо незаконних дій власника. Оскарження податкової перевірки, врегулювання конфлікту в судовому порядку є методами боротьби адвоката за права своїх клієнтів. Наймайте лише перевірених спеціалістів.

Telegram Channel