Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Рівненщина в скорботі: вчора попрощалася з п’ятьома мужніми Героями

Вічна пам’ять Героям...

Фото: credo.pro.

Рівненщина в скорботі: вчора попрощалася з п’ятьома мужніми Героями

Вони віддали свої життя за Україну

У громадах Рівненського району провели в останню дорогу Андрія Нікітюка, Анатолія Вовчка, Петра Гарбарчука, Дмитра Мацька. На Сарненщину «на щиті» повернувся Михайло Куницький. Про це повідомляє Рівненська ОВА.

 

 

 

У Рівному попрощалися із 29-річним Героєм-Захисником Андрієм Нікітюком. Ще у серпні 2013 року він підписав контракт із ЗСУ, згодом були найгарячіші точки в АТО. Мав чимало  військових нагород і відзнак, однак повернувся до цивільного життя. Із першого дня війни рівнянин не зміг залишатися осторонь. І 24 лютого 2022 року знову взяв до рук зброю, щоб боронити Україну. 7 червня цього року під час артилерійського обстрілу молодший сержант отримав поранення. Він переніс дві операції, медики боролися за життя воїна, вирішили транспортувати у Дніпро. На жаль, 8 червня командир розвідувального відділення Андрій Нікітюк помер у кареті «швидкої». Поховали військового на території кладовища «Нове». В Андрія залишилися батьки та брат.

Жителі Соснівської громади віддали останню шану земляку Анатолію Вовчку. Воїн народився 9 березня 1971 року. Був призваний до лав Збройних Сил України 2 грудня 2022 року. Стрілець-зенітник героїчно загинув 7 червня цього року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Діброва Луганської області. Поховали Героя у Великих Селищах.

В Острозькій громаді попрощалися із загиблим земляком Петром Гарбарчуком. Захисник народився 28 березня 1994 року, проживав у селі Межиріч. Воїн загинув 7 червня цього року під час штурмових дій у районі населеного пункту Новоданилівка Пологівського району Запорізької області. Поховали Героя на кладовищі в рідному селі. У загиблого вдома залишилася сім’я.

Березнівщина – у скорботі. У громаді останньою життєвою дорогою провели березнівчанина Дмитра Мацька, 1990 року народження. Солдат-розвідник окремої десантно-штурмової бригади захищав нас у лавах Збройних Сил України з грудня 2022 року. Загинув Герой 28 травня 2023 року біля населеного пункту Іванівське Бахмутського району Донецької області. Поховали воїна у рідному місті на кладовищі в урочищі «Лукавець». У Дмитра залишилася мама.

На Сарненщині попрощалися із загиблим Героєм Михайлом  Куницьким. Воїн – уродженець села Орв’яниця Дубровицької ТГ. Разом з родиною проживав у селищі Томашгород, що в Рокитнівській громаді. У вересні минулого року був призваний на військову службу за мобілізацією. Служив стрільцем-зенітником. 10 червня воїн загинув від отриманого тяжкого поранення внаслідок мінометного обстрілу в Донецькій області.

Вічна та світла пам'ять українським воїнам…

Читайте також: Схиляємо голови: повідомили, коли на Рівненщину повернеться Воїн, який поліг на Донеччині.

Реклама Google

Telegram Channel