Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Дослідниця каже, що знайшла код да Вінчі і назвала дату кінця світу

Тайна вечеря.

Фото: Дивогляд.

Дослідниця каже, що знайшла код да Вінчі і назвала дату кінця світу

Своє пророцтво художник приховав у власних картинах

Дослідниця з Ватикану на ім'я Сфорца Галіція заявила, що виявили справжній код да Вінчі, який був прихований. Детальніше про це розповідає «Дивогляд« із посиланням на IFLScience.

За словами науковиці легендарний художник і скульптор заховав підказки щодо дати кінця світу у своїй знаменитій фресці «Тайна вечеря». Експертка повідомила, що виявлений нею код да Вінчі дещо відрізняється від того, про який заявляв американський письменник Ден Браун у своєму романі «Код да Вінчі».

Письменник стверджував, що підказки до таємниці вбивства знаходяться у картинах відомого художника. Зокрема, аналіз робіт «Тайна вечеря» і «Мона Ліза» можуть допомогти вирішити цю загадку. Дослідниця Сфорца Галіція вважає, що підказки до того самого коду да Вінчі у картині «Тайна вечеря» нагадують пасхальне яйце для прихильників апокаліпсиса. Цей ключ захований у вікні над Ісусом Христом.

На думку науковиці, Леонардо да Вінчі передбачив кінець світу, який може відбутися 21 березня 4006 року. Своє пророцтво художник вирішив приховати у власних картинах, щоб уникнути гніву інших.

У Королівському колекційному фонді заявили, що в останні роки свого життя художник да Вінчі цікавився і досліджував тему апокаліпсису і катастрофічного шторму, що поглинає ландшафт. Це яскраво відображається у його роботах, де можна побачити потоки вогню, що спускаються з неба, і моря, що закипає.

Читайте також: На горищі церкви на Волині знайшли давню ікону, в якій може бути прихована інша (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel