Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Житель Рівного долучив до наркобізнесу знайомих

Організували цех і робили закладки.

Фото: Прокуратура Рівненщини.

Житель Рівного долучив до наркобізнесу знайомих

Тепер прокуратура займається трьома чоловіками

Прокурорами Рівненської обласної прокуратури до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно 3 учасників організованої групи, які займались незаконним придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням з метою збуту та незаконним збутом особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України). Про це інформує прокуратура Рівненщини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що наркобізнес організував житель Рівного. До цієї діяльності він долучив своїх знайомих. Ділки збували психотропні речовини PVP, тенамфетамін та амфетамін в особливо великих розмірах шляхом приховування так званих «закладок». «Працювали», здебільшого, через Telegram-канал. При цьому через месенджер і отримували гуртові партії, так звані «мастер-клади», і розповсюджували заборонені речовини вже окремими дозами для споживачів. Окрім Рівненщини діяли також на території 2 сусідніх областей. А коли одного з учасників схеми затримали – налагодили канал постачання ще й до слідчого ізолятора.

«Фасувальний» цех організували в орендованому будинку в обласному центрі, а доставку «закладок» здійснювали на таких же орендованих автомобілях.

«Фасувальний» цех організували в орендованому будинку в обласному центрі, а доставку «закладок» здійснювали на таких же орендованих автомобілях.

Протиправну діяльність організованої групи правоохоронці припинили на початку лютого цього року. У ході слідства у ділків виявлено та вилучено майже 1,5 кг амфетаміну, тенамфетаміну, PVP та канабісу, а це, загалом, більше 12 000 доз. Вартість заборонених речовин складає близько 3,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі поліції, за оперативного супроводу УБН в Рівненській області ДБН НПУ спільно з УКР ГУНП в області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років, з конфіскацією майна.

Читайте також: «Ківерцівський міський голова прокоментував будівництво стадіону за 145 мільйонів гривень»

Реклама Google

Telegram Channel