Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Як можна застосувати світлодіодну стрічку?

Волинь-нова

Як можна застосувати світлодіодну стрічку?

Освітлення має велике значення для створення декоративного ефекту, привертання уваги до об'єкта, підняття настрою тощо

Для всіх цих цілей оптимально підходить діодна стрічка, яку сьогодні можна купити недорого. Зверніться до спеціалістів компанії «Гамма-Компонент», що спеціалізується на LED-освітленні. Вони допоможуть знайти варіант, що найкраще відповідатиме вашим вимогам.

 

 

Приклади використання

Ось кілька способів, як успішно та вдало використати світлодіодну стрічку й отримати цікавий ефект:

 

  1. Декоративне освітлення для прикрашання приміщень, меблів, вітрин, дерев, садових конструкцій тощо. Стрічка з вогниками дозволяє створити різноманітні кольорові ефекти й підсвітку, що додає атмосферності та настрою.

  2. Освітлення обмеженого простору: підвіконь, стелі, підвісних стель, сходових прольотів, коридорів тощо. Пристрій може створювати акцентні плями та підкреслювати особливі деталі інтер'єру.

  3. Архітектурне освітлення. Світлодіодну стрічку можна використовувати для підсвітки архітектурних деталей, фасадів будівель, мостів, фонтанів та інших об'єктів. Вона дозволяє підкреслити красу й унікальність архітектурних форм та створити ефектні світлові композиції.

  4. Рекламне освітлення. Пристрій використовується для підсвічування рекламних табло, білбордів, вітрин магазинів, логотипів та інших рекламних поверхонь. Вона дозволяє залучити увагу до рекламного матеріалу та створити яскравий ефект, помітний для аудиторії.

Ці лише кілька прикладів використання діодної стрічки. Залежно від вашої творчої уяви та потреб, можна знайти багато інших способів створення ефектного освітлення.

Що необхідно враховувати?

При створенні дизайну освітлення за допомогою LED-стрічки необхідно враховувати такі її особливості:

Чутливість до механічних пошкоджень – вихід зі строю одного або кількох світлодіодів можуть призвести до втрати функціонування всієї стрічки або до появи викривленого освітлення. Тому необхідно розташувати її у безпечному місці, без контакту з предметами, що можуть нашкодити.

Низька інтенсивність світла порівняно зі звичайними лампочками – стрічка навряд чи замінить основне джерело освітлення, при якому можна читати, в'язати тощо. Тому в кімнаті потрібне яскравіше світло.

Поганий вплив на зір при постійному включенні – мерехтіння, яскраві кольори можуть подразнювати око, тому необхідно передбачити режим зручного вимкнення стрічки (наприклад, за допомогою пульта).

Тобто світлодіодна стрічка не є основним джерелом освітлення. Але цьому вона підходить як засіб створення декоративного ефекту, здатний створити особливу атмосферу, підкреслити красу об'єктів тощо.

Telegram Channel