Щоб хліба вистачило не тільки собі.
Рівненщина вироблятиме більше макаронів та борошна
підприємства активно інвестують у переробну діяльність
У Рівненській області готується збільшити виробництво макаронів та борошна. Про це розповів в етері Суспільне. Спротив начальник ОВА Віталій Коваль.
Очільник області каже, що активні жнива почнуться в кінці другої декади липня:
«Ми розуміємо, що нам потрібно відпрацювати не тільки за Рівненську область, а виростити урожай для інших областей. Наша область забезпечує себе у чотири рази більше, ніж потрібно. Ми в середньому збираємо 1 млн 650 тис. тонн зернових, а споживаємо близько 450 тис. тонн».
У Рівненській області готується збільшити виробництво макаронів та борошна, про це розповів в етері Суспільне. Спротив начальник ОВА Віталій Коваль. Він пояснив, що підприємства активно інвестують у переробну діяльність.
У 2023 році збільшились інвестиції підприємств у переробну діяльність, констатує посадовець:
«Буде що експортувати, буде що переробляти і завдяки державній програмі на виділення грантів на переробку бачимо, що Рівненщина виробить ще більше макаронних виробів, борошна. Тому що підприємства активно інвестують за допомогою програми «5-7-9%» та грантових коштів саме в переробку».
Він вважає, що в області варто розвивати саме галузь переробки, аби менше стикатись із постачанням врожаю за кордон, де виникають «негативні моменти з логістикою».
Читайте також: На Волині невдовзі запрацює новий борошномельний комплекс, який збудувала «Вілія»
