Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У громаді на Волині виділили 45 млн гривень для потреб військових

Допомога дуже важлива.

Фото: F1.zt.ua.

У громаді на Волині виділили 45 млн гривень для потреб військових

А також присвоїли звання «Почесний громадянин Володимир-Волинської міської територіальної громади» 52 загиблим або померлим землякам-військовослужбовцям

Такі рішення прийняли на вчорашній,  27-ій сесії Володимирської міської ради.

Це стало можливим завдяки перевиконанню за 6 місяців міського бюджету, в результаті чого в казну надійшло додатково понад 104 мільйонів гривень. Майже половину цієї суми – близько 45 мільйонів гривень – депутати виділили для потреб військовослужбовців. Відповідно до запитів двох військових частин -  А2892 та А1008, кошти будуть спрямовані на забезпечення їхніх першочергових потреб.

Також майже півтора мільйона гривень виділено на співфінансування  придбання шкільного автобуса, 812 тис. грн – на щомісячну фінансову допомогу сім’ям загиблих та померлих захисників, близько 4 млн грн – на співфінансування капітальних ремонтів, які проводять ОСББ та ЖБК, 442 тис. грн – на облаштування відеоспостереження на Алеї слави, що на Федорівському кладовищі, 474 тис. грн – на ремонт комунальних установ закладів освіти, культури, спорту тощо.

Міські обранці вагалися щодо  доцільності виділення коштів для виготовлення проєкту на ремонт укриття фахового педагогічного коледжу, оскільки це установа обласної комунальної власності. Однак після пояснення  директора навчального закладу Миколи Савельєва про те, що протирадіаційне укриття, розміщене в підвальному приміщенні гуртожитку, обслуговує не тільки студентів, а й внутрішньо переміщених осіб і мешканців сусідньої багатоповерхівки, рішення «пройшло». До слова, укриття  розраховане на 790 осіб, а планується у подальшому розширити до 1400.

На сесії також присвоїли звання «Почесний громадянин Володимир-Волинської міської територіальної громади» 52-ом загиблим чи  померлим землякам-військовослужбовцям.

Роксолана Вишневич 

Читайте також: Третє чудо України боєць з Волинської бригади планує побачити в Криму.

Реклама Google

Telegram Channel