Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Рівненщині суд виніс вирок поліцейському за постанови на невинних людей

Правоохоронець сам свідомо порушив закон.

Фото з відкритих джерел.

На Рівненщині суд виніс вирок поліцейському за постанови на невинних людей

Його оштрафували та відсторонили від посади на рік

На Рівненщині судили поліцейського, який складав постанови на людей про вигадані порушення. Про це йдеться у вироку Березнівського районного суду від 18 липня.

Таким чином правоохоронець намагався покращити показники своєї роботи. За службове підроблення його оштрафували на 34 тисячі гривень та відсторонили від посади на рік. Інформує Суспільне Рівне.

Судили дільничного офіцера з Березного. Як йдеться у вироку райсуду, у січні 2021 року його залучили до планової перевірки у селі Зірне щодо дотримання місцевими жителями карантинних норм. Тоді його колега — старший дільничний інспектор — склав на місцеву жінку протокол за перебування у громадському місці без маски.

Наступного дня обвинувачений, отримавши доступ до персональних даних цієї жінки, вирішив скласти на неї ще дві постанови. Зробив це, аби «штучно наростити показники своєї службової діяльності». Зокрема, поліцейський склав на неї постанови за куріння у громадському місці та перебування у стані сп'яніння. Як ідеться у матеріалах справи, підписи жінки у протоколі він поставив власноруч.

Постанови про вигадані порушення правоохоронець складав ще кілька разів. Також у січні та лютому 2021 року він тричі «притягнув до відповідальності» чоловіка, якого начебто неодноразово затримували на зберіганні самогону.

Постанови про вигадані порушення правоохоронець складав неодноразово. 

Згодом поліцейського викрили та відкрили на нього кримінальне провадження за фактом службового підроблення. У процесі слідства чоловік визнав свою провину, заявив, що у вчиненому розкаюється та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

На засіданні 18 липня у суді угоду затвердили, визнали правоохоронця винним у службовому підробленні, оштрафували на 34 тисяч гривень і позбавили права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави на один рік. Окрім цього, чоловік повинен оплатити витрати на експерта у понад 8 тисяч гривень.

Читайте також: Жителька Рівненщини хотіла отримати соціальну допомогу, але її історією зайнялася поліція

Реклама Google

Telegram Channel