Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
На Волині мер німецького міста спробує плести захисні сітки

Місто Ноймюнстер з перших днів війни висловило свою велику підтримку Україні.

Фото Алли Лісової

На Волині мер німецького міста спробує плести захисні сітки

Сьогодні в Нововолинськ з дружнім візитом завітав мер німецького міста Ноймюнстер Тобіас Бергманн

Нововолинський міський голова Борис Карпус називає його «наш добрий друг», оскільки місто Ноймюнстер під керівництвом цього очільника з перших днів війни висловило свою велику підтримку Україні й, зокрема, наймолодшому місту Волині.

Мета приїзду європейського мера – на власні очі побачити і відчути, чим і як живе українське місто – їхній партнер та його громада. До речі, у березні нинішнього року під час візиту Бориса Карпуса у Німеччину було підписано угоду про співробітництво між двома містами.

Тобіас Бергманн, який прибув у Нововолинськ разом із своїм другом Ольвером, насамперед відвідав укриття в навчальних закладах, побував на Алеї Слави, що на Майдані Незалежності, з цікавістю оглянув, як реставрують старовинні сакральні експонати в історичному музеї.

В планах мера німецького міста – здійснити візит у волонтерський центр з плетіння захисних сіток і костюмів (примар), яким керує Наталія Волохата, аби самому спробувати це робити. Познайомляться німецькі гості з роботою благодійного фонду «Нововолинськ. Хелп», ДФТГ, силовими структурами. Матимуть також екскурсії на найбільші, а також релоковані підприємства шахтарського міста.

З Нововолинська німецькі гості поїдуть до Львова – неофіційної столиці Західної України, аби вдихнути атмосферу цього незвичайного міста.

Читайте також: Суперталант: 9-річний волинянин переміг у 70 творчих конкурсах.

Реклама Google

Telegram Channel