Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Жителі волинського села просять чиновників не закривати школу «хоча б на час війни» (Фото)

Волинь-нова

Жителі волинського села просять чиновників не закривати школу «хоча б на час війни» (Фото)

Батьки закликають посадовців бути людяними

Жителі села Лежниця Поромівської громади Володимирського району у зверненні просять посадовців не закривати місцеву початкову школу. Навчальний заклад діє тут з 1964 року. Нещодавно місцеві жителі коштом громади перекрили тут дах, своїми руками зробили ремонти класів, облаштували дитячий майданчик. Нині школу планують закрити, а всіх учнів возитимуть у Поромів. 

Як розповіла мама трьох школярів Наталія Демчик, автобус, що довозить дітей у Поромів, виїжджає з Лежниці о 7.40, тобто учні в школі о 8.00 годині, а навчання починається о 9.00. Жінка каже, що для малих дітей це тяжко. Якщо заклад не закриють, у ньому навчатиметься 18 юних мешканців Лежниці.

 

 Звернення

«Ми, батьки дітей с. Лежниці Поромівської ТГ звертаємось до усіх виконавчих гілок влади, а також до усіх медійних структур з проханням посприяти у вирішенні питання «про не закриття школи в селі Лежниця».

У наш не простий, м'яко кажучи, час повномасштабної війни, яку розпочала кровожерлива росія проти України, проти всього християнського світу, де майже з кожної сім'ї хтось воює, або волонтерить, або просто допомагає, чим може, в час повен стресів, страху, переживань за рідних воїнів, в цілому за долю України спливло питання закриття школи, яке в свою чергу додає клопотів, переживань, незручностей за дітей. Слава Богу у нас відносно все «нормально», але сирени тривог, інформація тсн вказують не ігнорувати і бути постійно готовими до різних сценаріїв.

Багато діток, що навчаються у нашій школі, є з багатодітних сімей, багато з тих дітей – батьки на війні, є дітки, з якими займаються індивідуально, є діти, батьки яких працюють за межами громади, ба навіть за межами сусіднього міста, тоді ними піклуються, вже не молоді бабусі з дідусями.

Просимо хоча б на час війни не закривати школу. Буде робота вчителям, технічним працівникам, які в свою чергу теж мають сім'ї, про які потрібно елементарно турбуватися: накормити, одягнути...
Розуміємо, дітей мало, тому згідні навіть на комбіновані 2 класи.

Немає безвихідних ситуацій, є небажання допомогти!

Дякуємо наперед, віримо у Перемогу, розсудливість і людяність, тих хто приймає рішення».

 

 

 

 

 

 

 Читайте також: Чи готові до нового навчального року заклади освіти Луцької громади і в якому форматі працюватимуть?

 

Реклама Google

Telegram Channel