Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
Після серії пенальті Суперкубок УЄФА поїхав в Англію

«Манчестер Сіті» вперше здобув Суперкубок УЄФА!

Фото із сайту uefa.com.

Після серії пенальті Суперкубок УЄФА поїхав в Англію

Це – перший такий трофей для «Ман Сіті». А ось «Севілья» програла його вже у 6-й раз поспіль

А в 2009 році його міг здобути і український «Шахтар» (Донецьк), але поступився у додатковий час «Барселоні» – 0:1...

Фото із сайту sport.ua.
Фото із сайту sport.ua.

 Суперкубок УЄФА. «Манчестер Сіті» – «Севілья» – 1:1 (0:1 – Ен-Несірі, 25 хв.; 1:1 – Палмер, 63 хв. У серії пенальті – 5:4). 

Увечері 16 серпня відбувся поєдинок за Суперкубок УЄФА, в якому зустрічалися «Манчестер Сіті» та «Севілья». Матч пройшов у Піреї (Греція) на стадіоні «Георгіос Караїскакіс».

Команди обмінялися забитими голами в основний час, а у серії пенальті виграв «Ман Сіті». У команди із «Севільї» останнім ударом Неманья Гудель влучив у перекладину.

«Містяни» вперше виграв Суперкубок УЄФА, а «Севілья» програла вже 6-й фінал із 7. Перемогу у Суперкубку нервіонці святкували лише у 2006 році.

Переможець Ліги чемпіонів виборов Суперкубок УЄФА в 10 з 11 останніх сезонів. Лише у 2018 році святкував переможець Ліги Європи – тоді «Атлетіко» обіграв «Реал» у мадридському дербі.

Вигравши матч за Суперкубок УЄФА із «Ман Сіті», Пеп Гвардіола став першим тренером, якому вдалося зробити це з трьома різними командами. До цього іспанець брав трофей з «Барселоною» (в 2009 та 2011 роках в матчах проти «Шахтаря» та «Порту» відповідно) та з «Баварією» (2013 рік) проти «Челсі».

Також один раз Пеп тріумфував в Суперкубку як гравець – в 1992 році його «Барселона» обіграла в матчі за трофей «Вердер».

А нагороду кращого гравця матчу за Суперкубок УЄФА отримав півзахисник англійського «Ман Сіті» Коул Палмер, який забив гол своєї команди, відповівши на точний удар Ен-Несірі.

«Молодий гравець, який подає надію, відмінно себе проявив. Він показав, що має хороший дриблінг, і забив гол у відповідь, який дозволив «Сіті» зрівняти рахунок», – прокоментували свій вибір в УЄФА. Перед Палмером кращими гравцями матчу за Суперкубок УЄФА ставали Дієго Коста (2018), Садіо Мане (2019), Томас Мюллер (2020), Жерар Морено (2021) та Каземіро (2022).

Читайте також: «Ольга Харлан «оживила» Валерія Залужного і спростувала путінських пропагандистів».

Реклама Google

Telegram Channel