Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Про такого рака волиняни можуть тільки мріяти

Вражає? Фото – https://www.facebook.com/voblerok.

Фото – https://www.facebook.com/voblerok.

Про такого рака волиняни можуть тільки мріяти

Пуерториканські рибалки з Гран-Канарії спіймали найбільшого лобстера у світі

Його вага 150 кг, а довжина, без урахування вусів, – 2 м 60 см!

Американський океанолог Телдор Ф. Гаскель прокоментував, що сталося: «Підвищення тмператури води океану прискорює метаболізм мешканців пласту через вираження генів, що відповідають за гігантизм. Тристафунтовий лобстер – це незвично, але далеко від межі процесу, викликаного неконтрольованими парниковими газами.

Професійні біологи та океанологи давно говорять про можливу появу акул завдовжки 50–70 м, але, хоча вже є наукова база для обґрунтування цієї теорії, ніхто не ризикує говорити про це вголос, щоб не здатися диваком. Я думаю, що ця новина про упіймання гігантського лобстера багато людей розбудить. Мабуть, людство чекає багато новин, і не всі нам сподобаються», – цитує його ВоблерОк.

Вражає? Фото – https://www.facebook.com/voblerok.
Вражає? Фото – https://www.facebook.com/voblerok.

 Щоправда, тут же в коментарі читаємо в коментарі Eugene Goldberg про фото цього гігантського лобстера:

«Світлина ця – фотожарт. Найбільший з відомих лобстер вагою понад 12 кілограм, спійманий Робертом Мелоун, не був відправлений до ресторану, на нього чекає звичне життя у водах Атлантичного океану, а перед цим рибалка відносив його до місцевого акваріума Boothbay Harbor, штату Мен. Там його обміряли, зважили. У довжину лобстер виявився цілих 102 сантиметри, 25 лютого його відправили назад у води океану». 

Тож шукаємо інформацію далі. Виявляється, «Роберт Мелоун з Оклахоми упіймав омара вагою 27 фунтів (більше 12 кілограмів)... Сталося це в прибережній зоні міста Рокленд, тож трофеєві дали ймення Рокі.

Рибалка передав його до акваріуму в Бутбей Харбор», – пише The Daily Mail.

Фото...
Фото із сайту ap.com.

 Довжина Рокі становить 1 метр.

«Уся його вага в клешнях. Він здатен розтрощити вам руку», – розповіла представниця Департаменту морських ресурсів Елейн Джонс (на фото).

На жаль, до Книги рекордів Гіннеса Рокі не потрапить – найбільшим омаром у світі є екземпляр, виловлений в водах коло Нової Шотландії, який важив нечувані 20 кілограмів.

Нагадаємо, що з 15 серпня по 30 вересня 2023 року на території Волині діє заборона на вилов раків. Обмеження встановлюється з метою збереження та охорони популяції раків у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі.

Читайте також: «Аж 3 332 гривні заплатять волинські браконьєри за того, хто «як ущипне, то буде знак».

Реклама Google

Telegram Channel