Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Воєнні трофеї, розмальовані українськими дітьми, що стали символом Перемоги: на Волині представили цікаву виставку

Фото: Рожищенська міська рада.

Воєнні трофеї, розмальовані українськими дітьми, що стали символом Перемоги: на Волині представили цікаву виставку

З нагоди Дня Державного прапора України та Дня Незалежності у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї представили виставку «Незалежність, виміряна поколіннями».

Матеріали виставки розповідають про боротьбу українців за державу, про безпосередніх учасників цих важливих історичних подій на рожищенських теренах.

Тут у хронологічній послідовності можна побачити стяги, фото та атрибути, пов'язані з різними етапами боротьби за українську незалежність.

Серед експонатів є прапор, який вперше був піднятий у Рожищі 19 серпня 1989 року на громовідводі сирзаводу. Також прапор, який пройшов Революцію Гідності з нашими рожищанами-активістами. Прапори, на яких залишили свої слова та підписи наші воїни, наші захисники та захисниці, які борються за Україну і відстоюють національні синьо-жовті кольори, щоб наші нащадки мали гідне та мирне майбутнє.

Також на виставці представлені воєнні трофеї, розмальовані українськими дітьми, що стали символом Перемоги. І ще багато цікавих експонатів, які вже стали історією. Історією боротьби українців за свою волю та незалежність.

Читайте також: У Луцьку можна буде придбати заквітчані трофеї з війни.

Реклама Google

Telegram Channel