Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Якби не Україна й ваші Збройні Сили - вранці  росія була б у нас на порозі»: закордонні гості у Нововолинську

Закордонних гостей скрізь супроводжував міський голова Борис Карпус (у центрі).

Фото Алли Лісової.

«Якби не Україна й ваші Збройні Сили - вранці  росія була б у нас на порозі»: закордонні гості у Нововолинську

Так сказали представники міст-партнерів Нововолинська, які прибули сюди  з нагоди Дня Незалежності, Дня шахтаря та іменин наймолодшого міста Волині

Навіть у такий складний час, коли не відбувається жодних святкових заходів, а лише скорботні, шахтарське місто приймало закордонних гостей з міст партнерів. Це - Януш  Рослан - бурміст м. Білгорай, його радник  Ян Скрок, Кестутіс Біліус- віце- мер муніципалітету м. Кельме, Кестутіс  Кнейзис- старший інженер муніципалітету  цього міста  і депутат міської ради Тадас Каспарас,  якому 22 роки і який є одним із наймолодших  депутатів у Євросоюзі.

Народи Польщі й Литви  в перші години після  підступної навали  русні на Україну виявили солідарність з нами, включилися у активну допомогу.

Представники  Білгорая і Кельме поділилися спогадами про те, якими були для їхніх міст перші місяці повномасштабної війни, як вони приймали наших біженців, як у них відпочивають нововолинські школярі.

На запитання, чи не страшно було їхати в Україну Кестутіс Біліус мовив:тмовив:

-         У 1990 році ми першими оголосили  про свій вихід  із ярма СРСР і не злякалися тоді. Чого боятися тепер - істинного обличчя ворога? Ми приїхали до друзів, з якими  нас єднають роки  співпраці.

Бурміст Білгорая додав:

-         Я задоволений, що сюди прибув. У Нововолинську на вулицях ми зустріли ваших людей -  зібраних, зосереджених, привітних. Боляче було вживу побачити могили загиблих на кладовищі, Алею Героїв. З великою вдячністю  вклонилися  їхньому величному подвигу. Ми чітко  усвідомлюємо : якби не Україна й ваші Збройні Сили - вранці  росія була б у нас на порозі. Ми з вами будемо у всі часи…

Європейські гості мали насичену програму  Гості поділилися своїми враженнями від спілкування з волонтерами, воїнами, які  проходять реабілітацію у  лікарні «Bodro.Klinik».  Приємно здивував їх новий сучасний спорткомплекс ліцею  № 8. Мовили, що в Кельме такого нема, у Білгораї подібний відкриватимуть через кілька місяців. Представники Євросоюзу, здається, були дещо здивовані високим технологічним  рівнем  котелень КП «НВтеплокомуненерго».

 

Гості залишатимуть місто з враженнями, наповненими війною. Адже під час  їхнього перебування лунала тривога, і вони змушені були реагувати.

На завершення пресконференції ще раз засвідчили свою підтримку, наголосили, що наша  дружба на століття

Під час спілкування з журналістами  виникла потреба перекладу з англійської і польскої мов - з цим успішно справився міський голова Борис Карпус.

Читайте також: На Волині презентували унікальну колекцію вишивки.

Реклама Google

Telegram Channel