Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Горохівські футболісти привезли  з Данії кубок переможців  і автомобіль на фронт

Команда «Міщани-Агропродукт Горохів» і її вболівальники радіють перемозі в данському місті Хампен.

Фото з архіву ФК «Міщани-Агропродукт Горохів».

Горохівські футболісти привезли з Данії кубок переможців і автомобіль на фронт

ФК «Міщани-Агропродукт Горохів» (засновники й президенти якого – волинські аграрії брати Андрій і Тарас Щерблюки, віцепрезидент – підприємець Богдан Могилецький), відколи почалася війна, залучив на потреби Збройних сил України понад 3 000 000 гривень

Volkswagen T4 – вже третя автівка, відправлена «Ластівкою» з Королівства на Волинь

«Такого ще не було, щоб перемогу в турнірі на кубок «Наші в Данії» здобули гості з України!» – у захваті прокоментував успіх земляків  керівник тамтешньої української організації «Ластівка» Василь Гедз. Він із земляками, які вже роками живуть у Королівстві, допомагає Батьківщині фінансами, фронтовими автомобілями, медикаментами та багатьма іншими речами, потрібними на передовій. А учасниками цих поєдинків, популярних серед спортсменів і вболівальників, горохівські футболісти стали завдяки одинадцятилітній дружбі пана Василя із засновником і керівником ФГ «Підбереззя Сад» Сергієм Петровським. Свого часу пан Сергій був у Данії на заробітках. Гроші, мабуть, уже потратив, а ось друзі, якими розбагатів тоді, – воістину справжні, вже перевірені не лише часом, а й найбільшою бідою – війною.

– Я звернувся з проханням про допомогу до всіх, із ким потоваришував ще в мирні роки в Польщі, Фінляндії, Німеччині та Данії, – розповів Сергій Валерійович, як у перші дні російського нашестя гуртував навколо рідної країни всіх, кого знав за кордоном. Ті, хто відгукнулися, не перестають шукати потрібні військовослужбовцям каремати, спальники, автомобілі й платять за них половину потрібної суми (другу половину збирають ФК «Міщани-Агропродукт Горохів», працівники Горохівської міської ради, підприємці міста й просто горохівчани). До слова, до війни «Міщани» й «Агропродукт» були окремими футбольними клубами, але…

– Із них обох багато хлопців пішли воювати, тому президенти вирішили об’єднати команди, – розповів Богдан Могилецький.

…Турнір організувала Українська Спортивна Спілка, яку  з 2017 року очолює наша співвітчизниця Інна Педерсен.  Благодійний «Кубок Наші в Данії» було присвячено Дню Незалежності України. «Ластівка»  ж в офіційному запрошенні новоспеченій команді за підписом Василя Гедза приємно вразила черговим зобов’язанням « передати кошти гравцями в Горохів для купівлі дронів, а для міської ради віддати автомобіль, який лідер громади Віктор Годик скерує на передову». Volkswagen T4 – вже третя автівка, відправлена «Ластівкою» в Україну. Цього разу вона слугуватиме горохівчанам, які несуть службу біля Бахмута, зокрема Степанові Малесику. Дрона чекає, знаючи, що слово команди не розходиться з ділом, її гравець Юрій Яремчук.

«Нам і Україні в Хампені аплодували стоячи…»

Організаційні питання Богданові Могилецькому й Сергію Петровському допомогли вирішити голови Волинської обласної ради і Горохівської територіальної громади Григорій Недопад і Віктор Годик, голова Волинської обласної адміністрації Юрій Погуляйко. Знаючи ціль поїздки, дорожні витрати взялися компенсувати Андрій Щерблюк, Тарас Щерблюк і їхній батько Василь Щерблюк, горохівські підприємці Жанна Зубко, Юрій Козаченко, Володимир Шевченко, Василь Могилецький, Валентина Магурчак, Тарас Могилецький, Андрій Пасюк, Василь Дорощук, Павло Данилюк, Гайк Асатурян, Леонід Ковальчук, магазини «Гараж» і «Врожай». Для поїздки в далеку Данію безвідмовно дали свої буси Віталій Ярема і Юрій Левчук.

У місто Хампен команда тренера Дмитра Філіна вирушила за перемогою задля Перемоги в складі Василя Годуна (капітан), Валентина Обозовського, Михайла Жука, Олександра  Матвіюка, Сергія Петровського, Богдана Хринюка, Богдана Сліпчука, Назарія Кузьмича, Ігоря Момота (воротар), Тараса Мушита, Олександра Скопика, Олега Мужика, Максима Могилецького (воротар), Володимира Яреми. Цьогоріч за кубок «Наші в Данії» боролися 13 команд. За словами Сергія Петровського, вони були досвідченими й сильними суперниками. Для прикладу, команда Locum IF уже удостоїла себе честі грати в другій лізі данського чемпіонату. Цікавою очікувалася гра з футболістами, які приїхали з Румунії.

До війни «Міщани» й «Агропродукт» були окремими футбольними клубами, але… Із них обох багато хлопців пішли воювати, тому президенти вирішили об’єднати команди.

Хлопці зізнаються: данці й земляки приймали їх дуже приязно і в своїх світлицях, і на футбольному полі. Вболівальники зустріли команду «Міщани-Агропродукт Горохів» оплесками. Вочевидь, професіоналізм і завзятість її гравців впадала у вічі, бо від першої до останньої гри на трибунах не стихало «Горохів, ми за вас!»

– Це надихало, як і те, що в коротких перервах між наступним виходом на футбольне поле (всього волиняни провели вісім поєдинків) до нас підходили незнайомі люди, тиснули руки, дякували за гру й зичили переможного закінчення цього турніру і війни в Україні. А під час нагородження всі аплодували нам стоячи, – від імені команди переповів її та свої незабутні чудові емоції Сергій Петровський.

 

 Цього дня команда здобула чотири перемоги й одну нічию у матчах з двома таймами по 10 хвилин. У чвертьфіналі, півфіналі й фіналі тайми тривали по 15 хвилин. Вирішальною стала гра з найсильнішим суперником – Locum IF, яку горохівчани закінчили з переможним рахунком 2:0 (голи забили Олександр Скопик і Валентин Обозовський). Словом, кубок благодійного турніру їде в Україну, в Горохів, а його володарі, за попередньою інформацією, знову зібрали на потреби ЗСУ більше 1500 євро і фронтовий автомобіль Volkswagen T4, завантажений гуманітарною допомогою для захисників від української «Ластівки» в Данії. За словами Інни Педерсен, черговий внесок у Перемогу завдяки турніру зробить і Українська Спортивна Спілка /Ukrainsk Sport Forening/. Дізнатися про нього першими лідерка організації дає честь учасникам турніру. 

 

 Прощаючись, домовилися зустрітися, скажімо, на зимовому кубку «Наші в Данії». А можливо, й «Наші з Данії в Горохові»? Якнайщиріше побажали одні одним присвятити його найважливішій події в житті незалежної України – її Перемозі над росією. А наразі до збору коштів задля цього потрібно долучитися кожному.

ФК «Міщани-Агропродукт Горохів» закликає переказувати їх на рахунки MobilPay 6477QA; Monobank (у гривнях) – 5375414120648968.
 

Читайте також: У волинському Горохові лідер громади Віктор Годик вручив нагороду від Залужного волонтерові Віталію Гладуну.

Реклама Google

Telegram Channel