Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Митець-волонтер з Волині зібрав більше пів мільйона гривень на ЗСУ

Знай наших!

Фото: пресофіцера 100-ї ОБрТрО ЗСУ Сергія ХОМІНСЬКОГО.

Митець-волонтер з Волині зібрав більше пів мільйона гривень на ЗСУ

Митець, режисер, заслужений діяч мистецтв України з міста Луцька Віталій Іваницький, який зараз на заслуженому відпочинку, але активний у суспільному житті, організував і провів чергову благодійну акцію по збору коштів на потреби ЗСУ, але адресно - для військовослужбовців 100-ї окремої бригади територіальної оборони з Волині.

До благодійної акції, що мала назву «НАШИМ ВОЇНАМ ТЕПЛОВІЗОРИ Й ПРИЦІЛИ, ЩОБ ВОНИ ВНОЧІ І В ДЕНЬ РАШИСТІВ КРАЩЕ БИЛИ!», яка проходила з 22 червня, долучилися уся сім'я Іваницьких, члени їхньої родини, друзі, товариші, небайдужі добродії з різних сфер діяльності, пенсіонери, знайомі (і навіть, не знайомі люди), що проживають не тільки на Волині, в Україні, але і закордоном.

Кошти збиралися згідно прохання воїнів 100-ї Волинської бригади конкретно - на прилади оптичного обладнання, яке їм вкрай потрібне для більш ефективного використання у ближніх і дальніх боях з російськими окупантами.

Суми благодійних коштів на придбання необхідного обладнання для наших воїнів - земляків, надходили різні - починаючи з 100 грн. до 10 000 грн. від індивідуальних пожертвувачів, їхніх сімей та родин, а також колективні благодійні надходження від трудових колективів у розмірах 10 000 грн. і 11 000грн.

Загальна сума коштів, яку зібрали у складчину усі добродії благодійної акції - становить
209 257 грн.

Фото: пресофіцера 100-ї ОБрТрО ЗСУ Сергія Хомінського.

З цих коштів придбано:
- Монокуляр нічного бачення AGM PVS-14 NW1  - 1 шт. Ціна - 136 807 грн.
- Кріплення для приладів нічного бачення Rhino Mount  -1 шт. Ціна - 10 850 грн.,
- Ручний тепловізійний монокуляр Cyclops CP335Pro  - 1 шт. Ціна - 46 231 грн.

Фото: пресофіцера 100-ї ОБрТрО ЗСУ Сергія Хомінського.

Фото: пресофіцера 100-ї ОБрТрО ЗСУ Сергія Хомінського.

На залишок коштів було придбано далекомір Vortex Diamondback HD 2000 (LRF-DB2000) – 1 шт. вартістю 13 500 грн., та батарейки пальчикові у кількості 75 шт.

Усе це обладнання було передано конкретно в руки військовим з 100-ї Волинської бригади і
вже поїхало на передову, щоб допомагати у вирішенні багатьох конкретних завдань контрнаступу Збройних Сил України.

Усім людям, які підтримали дану благодійну акцію і виділили свої благодійні пожертви, а також його організатору - Віталію Миколайовичу Іваницькому, наші воїни, військовослужбовці 100-ї бригади, висловили щиру вдячність за допомогу у придбанні їм необхідного оптичного обладнання.

Варто сказати, що за дві благодійні акції, які у цьому році організував пенсіонер Віталій Миколайович Іваницький, благодійники у складчину зібрали
517 612 гривень, з яких придбали для наших воїнів - земляків дрони, тепловізори, біноклі, прилад нічного бачення та інші необхідні речі.

Під час отримання цього обладнання,головний сержант 100-ї окремої бригади територіальної оборони з Волині Володимир Зубер, сказав: «Така реальна підтримка земляків в тилу, сприяє збереженню життя на фронті не одному солдату чи офіцеру, а це наш спільний крок до перемоги над російським агресором».

На знак подяки за отримане оптичне обладнання, військовослужбовець подарував організатору цієї благодійної акції Іваницькому В.М., український прапор з підписами вдячних бійців 100-ї бригади усім благодійникам.

Військові передають підписаний прапор Віталію Іваницькому (праворуч). Фото: пресофіцера 100-ї ОБрТрО ЗСУ Сергія Хомінського.

Як розповів пресофіцер 100-ї окремої бригади територіальної оборони Волині Збройних Сил України Сергій Хомінський, що це справді бойовий прапор, і свої підписи на ньому бійці ставили за кількасот метрів від ворожих позицій.

В свою чергу митець - волонтер і організатор цього збору коштів для наших захисників, теж подякував усім добродіям - благодіникам, хто долучився до цієї благодійної акції, за розуміння і можливість виділити у будь-якій грошовій сумі свою фінансову пожертву та зазначив, що дана благодійна акція ще раз засвідчила просту істину: тільки спільними зусиллями не байдужих людей в тилу і наших бійців на фронті, - ми зможемо перемогти російського ворога.

Треба не тільки дивитись і слухати новини з фронту, а реально, хто чим може, і як може, допомагати нашим воїнам, які в кривавих боях захищають наші оселі, наші сім'ї та кожного з нас.

Читайте також: «Перший урок на Алеї Героїв: на Волині школярі вшанували памʼять Захисників (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel