Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
«Поромів – без поромів»: на Волині відкриють цікавий квест

Олег Спавчук.

Фото Алли Лісової.

«Поромів – без поромів»: на Волині відкриють цікавий квест

Він днями відкривається у центральній садибі Поромівської територіальної громади Володимирського району, мета якого визначена фразою «Відкриваємо скарби України» 

Про це повідомив  один з наймолодших голів ТГ в Україні, який керує у Поромові, Олег Савчук. Він зазначив, що українсько-польський проєкт цього  заходу передбачає подорож заздалегідь розробленим маршрутом, вміщеним у спеціально підготовленому буклеті: святе джерело в селі Цуцнів, капличка, гойдалка, до речі, найвища в Україні. Зареєструватися до участі можуть всі охочі.

Пан Олег також зупинився на найбільш знакових моментах його діяльності минулого тижня.

- Загалом він був дуже складним, - сказав,  - більше негативу, ніж позитиву. У шести навчальних закладах за парти сіли 650 учнів. На жаль, через нестачу коштів Лежницьку початову школу довелося тимчасово закрити. Але школярів доставляють у Поромівський ліцей, чотири педагоги працевлаштовані.

Серед головних господарських питань, які доведеться вирішувати найближчим часом, - ремонт водогону в селі Морозовичі. Не сходить із порядку денного допомога ЗСУ. Крайній раз  передачі на фронт  через волонтерів готувала староста села Стара Лішня Ліана Вітичук.

На постійному контролі – вугільні підприємства, розміщені на території Поромівської громади. Справедлива трансформація шахт - це модель розвитку регіону, яку хочуть запровадити в Україні.  Олег Савчук, як очільник ТГ, брав участь у заходах, спрямованих на глибоке вивчення цього питання. Цього року він побував в Албанії, де познайомився з фахівцями інших країн, зокрема, США, контактує з ними. Чи зможуть села, які сусідствують з підземками, використати їхню трансформацію на свою користь, покаже час.

Читайте також: Довгожителька з Волині відсвяткувала свій 102-й день народження.

Реклама Google

Telegram Channel