Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
День міста: лучан згуртував велопробіг у вишиванках

Цього року захід був благодійним і присвячувався підтримці Збройних сил України.

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

День міста: лучан згуртував велопробіг у вишиванках

Із нагоди 938-ї річниці Луцька сьогодні, 9 вересня, в місті пройшов традиційний для Дня міста велопробіг у вишиванках. Цього року захід був благодійним і присвячувався підтримці Збройних сил України

Аби взяти в ньому участь, на Театральному майдані зібралися містяни на велосипедах, а також група байкерів. Шанувальники активного і патріотичного відпочинку одягнули вишиванки та взяли з собою державні прапори. Велосипеди і мотоцикли прикрасили національною символікою.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

За кермо сіли представники міської ради, депутати та всі, для кого велоспорт – це можливість активно і патріотично відзначити День міста.

У велопробігу у вишиванках взяв участь і Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Сьогодні ми проводимо День народження нашого міста без гучних заходів, але з вдячністю Богу, Збройним силам за те, що можемо організувати цей велопробіг, і що взагалі можемо жити і працювати в нашому місті, – сказав міський голова. – Хочу подякувати всім лучанам за їхню згуртованість та активну допомогу ЗСУ. Бажаю, щоб наступний День Луцька ми відзначали вже у мирній Україні».

Велопробіг стартував із Театрального майдану об 11-й годині в супроводі поліції та швидкої допомоги. Колона проїхала за маршрутом тролейбусу №15. На час проведення акції рух транспорту центральними вулицями був зупинений.

Долучитися до велопробігу могли всі охочі. Відтак до середини дистанції колона велосипедистів збільшилася утричі.

«Дуже тішимося з тим, що з кожним роком все більше людей приєднуються до велопробігу, – зазначив Володимир Захожий, директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради – організатора акції. – Це справжнє єднання з нагоди Дня міста».

Маршрут протяжністю 11 км учасники велопробігу подолали менш, ніж за годину. Перехожі на вулицях вітали велосипедистів у вишиванках та знімали дійство на телефони.

Велопробіг закінчився там, де і починався, – на Театральному майдані. На центральній площі велосипедистів радісно зустріли лучани, які зібралися для участі у ще одному патріотичному заході – громадянській акції «Українська вишиванка».

Читайте також: У Волинській області збільшать кількість секцій із зимових видів спорту.

Реклама Google

Telegram Channel