Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Лишились пеньки дубів і грабів: на Волині розслідують, хто наробив збитків у лісі на понад 7,5 мільйонів гривень

Фото: Поліський лісовий офіс.

Лишились пеньки дубів і грабів: на Волині розслідують, хто наробив збитків у лісі на понад 7,5 мільйонів гривень

Завершилася перевірка щодо самовільної рубки у Цуманському лісництві філії «Ківерцівське лісове господарство» (НПП «Цуманська пуща»)

У Поліському лісовому офісі надали офіційну інформацію щодо резонансного факту.

Нагадаємо, 25 липня під час патрулювання лісових масивів лісничий Цуманського лісництва виявив незаконну рубку 55 дерев у кварталі 115 та 119.

Робоча група у складі представників філії «Ківерцівське лісове господарство» спільно з працівниками департаменту безпеки ДП «Ліси України» провели додаткову детальну ревізію, пише Поліський лісовий офіс.

В результаті були задокументовані такі факти: за невстановлених поки обставин здійснено самовільну рубку 29 дерев породи дуб звичайний, 24 дерев породи граб звичайний та по 1 дереву породи сосна і береза повисла.

Загальна сума збитків, завданих державі, становить майже 7,5 млн грн.

У результаті службового розслідування з посад звільнені лісничий та майстри лісу.

До правоохоронних органів направлено відповідні матеріали. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань (відповідно до ч.1 ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України).

Розслідування справи перебуває на постійному контролі. Як і співпраця зі слідством для встановлення та притягнення до відповідальності винних.

Кожен факт незаконної рубки не лишається поза увагою.

Читайте також: Вантаж в'їжджав в Україну «червоним коридором»: через «Ягодин» везли незадекларований товар вартістю майже мільйон гривень.

Реклама Google

Telegram Channel