Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Навчання у час війни: в одному з волинських ліцеїв відкрили  «Клас безпеки»

Фото: Рожищенська міська рада.

Навчання у час війни: в одному з волинських ліцеїв відкрили «Клас безпеки»

Тут можна почерпнути інформацію щодо питань цивільного захисту, пожежної та мінної безпеки, домедичної допомоги, техногенної безпеки, а також правил дорожнього руху.

У Рожищенській громаді відкрили перший «Клас безпеки» – у Дубищенському ліцеї, з метою підвищення рівня обізнаності дітей з основними правилами безпеки життєдіяльності, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування вмінь надання домедичної допомоги, що може зберегти життя людини, адже безпека у сьогоднішній воєнний час є прерогативою.

Це одинадцятий об лаштований у Луцькому районі навчальний безпековий простір із 22-ох, які планується відкрити.

Про це повідомляє Рожищенська міська рада.

 

 На відкритті класу був присутній голова Рожищенської ТГ Вячеслав Поліщук, начальник Луцького районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Руслан Безека,захисник України Георгій Збирня, місцеві рятувальники, представники освітньої галузі.

Спільне та найважливіше завдання рятувальників, педагогів, батьків у нинішній воєнний час – навчити дітей уникати небезпечної ситуації та вміти правильно поводитись у випадку її виникнення. І реалізувати цю мету допоможе відкриття ось таких безпекових класів у школах, де можна почерпнути інформацію щодо питань цивільного захисту, пожежної та мінної безпеки, домедичної допомоги, техногенної безпеки, а також правил дорожнього руху.

Для молодших школярів створений ігровий куточок, а учні всіх вікових категорій мають можливість побачити наочні докази злочинної військової діяльності рашистів на нашій землі у вигляді понівечених частин різного роду снарядів та іншої смертоносної зброї.

Під час першого уроку діти разом із гостями намагалися опанувати одну з важливих тем домедичної підготовки - види кровотеч та надання першої допомоги при їх виникненні. Після пояснення вчителя, інструктаж присутнім з накладення турнікету провів наш земляк та захисник Георгій Збирня. А ще розповів дітям реальні історії з фронтового життя, коли доводиться рятувати життя побратимам.

«Сьогодні відкрили «Клас безпеки», який зможуть відвідувати школярі з усієї територіальної громади. Діти матимуть можливість дізнатися багато нового про роботу рятувальників, правоохоронців, медиків, поглибити знання про найважливіші правила збереження життя у воєнний період, здобути навики надання домедичної допомоги. Бо у наш складний час вміння правильно поводити себе у надзвичайній ситуації може допомогти зберегти життя собі та ближньому», - наголосив Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук.

Як зазначив начальник Луцького районного управління ГУ ДСНС у Волинській області Руслан Безека, обізнаність школярів та здобуття навичок безпечного життя – це основи майбутнього нашої держави. Він подякував усім причетним за результат плідної співпраці, адже реалізація таких проєктів завжди базується на ефективній взаємодії та тісній комунікації.

Довідка: «Клас безпеки» - це всеукраїнський проєкт, який має на меті навчання школярів правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проєкт реалізує Міністерство освіти на виконання доручення прем’єр-міністра України щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Читайте також: Діти великої громади на Волині вперше за три роки пішли до школи.

Реклама Google

Telegram Channel