Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинянам допомагають дбати про серце: відбувся черговий «Ярмарок здоров'я»

Під час цих тренінгів найбільше уваги приділили профілактиці серцево-судинних захворювань.

Фото: facebook.com.

Волинянам допомагають дбати про серце: відбувся черговий «Ярмарок здоров'я»

Фахівці Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб і його структурних підрозділів розпочали активності з нагоди Всесвітнього дня серця, котрий відзначають 29 вересня

У Нововолинську фахівці місцевого відділення разом із сімейними лікарями ЦПМСД провели заняття «Школи здоров'я» для працівників відділу культури та територіального центру соціального обслуговування. Під час цих тренінгів найбільше уваги приділили профілактиці серцево-судинних захворювань, а також інфекційних хвороб, котрі впливають на здоров'я серця.

Пр це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

У селищі Благодатному під час «Ярмарку здоров'я» мешканці скористалися можливістю перевірити стан здоров'я. Медики обстежили 93 людей, у 27 виявили підвищений рівень артеріального тиску, у 26 – підвищений рівень цукру в крові. Для дообстеження їх скерували до сімейного лікаря. Результати всіх швидких тестів на гепатит С, В та ВІЛ-інфекцію – негативні.

Також фахівці Нововолинського відділення комунікували з перехожими про запобігання хворобам, зокрема серцево-судинним, роздавали пам'ятки про здоровий спосіб життя.

26 вересня «Ярмарок здоров'я» відбудеться у селі Гряди, 28 вересня – у Грибовиці.

Фахівці Луцького районного відділу до Всесвітнього дня серця провели заходи в Цуманській громаді. Профілактика серцево-судинних недуг – основна тема зустрічей у місцевому ліцеї, садочку, де проживають переселенці, та в амбулаторії.

У селищі Ратне та селі Стобихівка побували фахівці Камінь-Каширського відділу. Зокрема, в управлінні гуманітарної політики селищної ради вони спілкувалися з працівниками на теми здорового способу життя і харчування, профілактики хвороб. Окрім того, роздали інформаційні буклети про запобігання інфекційним та неінфекційним недугам.

Читайте також: В лікарні на Волині працювали рятувальники.

Реклама Google

Telegram Channel