Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Папа Франциск закликав союзників України «не грати в ігри» з постачанням зброї

«Ті, хто торгує зброєю, ніколи не платять за наслідки свого вибору, а залишають їх платити людям, як-от українцям, які мають загинути мученицькою смертю».

Фото із сайту ukr.net.

Папа Франциск закликав союзників України «не грати в ігри» з постачанням зброї

Він вважає, що війна в Україні вигідна торговцям зброєю

Папа Римський Франциск висловив думку, що у війні в Україні  зацікавлені торговці зброєю: «інтереси в цій війні не тільки пов'язані з українсько-російською проблемою, а з продажем зброї, торгівлею зброєю».

«Мені здається, що інтереси в цій війні не тільки пов'язані з українсько-російською проблемою, а з продажем зброї, торгівлею зброєю, – заявив він у коментарі Reuters. – Ми не повинні грати в ігри з мученицькою смертю цього народу. Ми повинні допомогти їм вирішити речі... Я зараз бачу, що деякі країни рухаються назад, не хочуть давати (Україні) зброю. Починається процес, в якому мученик безумовно, буде український народ, і це неприємно».

Папа Франциск припустив, що деякі країни «грають» з Україною, спочатку надаючи зброю, а потім відмовляючись від своїх зобов’язань.

Відповідаючи на прохання про роз’яснення, речник Ватикану Маттео Бруні сказав, що Папа не займає позицію щодо того, чи повинні країни продовжувати надсилати зброю в Україну чи припинити її надсилання. «Це було міркування про наслідки збройової промисловості. Папа казав, що ті, хто торгує зброєю, ніколи не платять за наслідки свого вибору, а залишають їх платити людям, як-от українцям, які мають загинути мученицькою смертю», – зазначив речник.

Як зазначає AP, ймовірно, висловлення Франциска пов'язане з нещодавньою заявою прем'єр-міністра Польщі про те, що Варшава більше не надсилатиме Києву нове озброєння, зроблене для потреб польської армії. Водночас президент Польщі Анджей Дуда відреагував на слова прем'єр-міністра Матеуша Моравецького про припинення військової допомоги Україні й сказав, що слова прем'єра були інтерпретовані найгіршим чином та вирвані з контексту.

Читайте також: «Володимире Олександровичу, давайте зробимо їх разом».

Реклама Google

Telegram Channel