Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Як швидко прокинутись зранку: обрати каву чи чай?

Фото: delikatto.com.ua.

Як швидко прокинутись зранку: обрати каву чи чай?

Зранку відчуваєте себе сонною мухою та шукаєте спосіб підняти тонус? Вважайте, справу зроблено, якщо маєте на полиці чай або каву. Ці два напої містять кофеїн та діють як мастило для двигуна, який раптово зупинився. Розберемо одвічне питання, що ж краще бадьорить – чай чи кава і чому вони вважаються найкращими тонізуючими напоями. Видів чаю, як і кави, досить багато, та відповідь, що з них допоможе прокинутися зранку, залежить від декількох речей.

Що корисніше та швидше бадьорить?

Кава миттєво запускає процеси збудження нервової системи, але швидко виводиться, а чай навпаки – має довготривалу дію. Можна, наприклад, купити китайський чай Пуер слабоферментований з поміткою Шен, він відноситься до зелений сортів та містить достатньо кофеїну. Випивши чашечку такого напою можна отримати найдовготриваліший ефект. Ви прокинетесь, будете зарядженими енергією та сконцентруєте свою увагу на потрібних речах.

Чайний кофеїн перетравлюється довше і не так агресивно впливає на організм. Чай є скоріше стійким стимулятором, ніж збуджуючим, як кава. Тим часом кофеїн з чаю загострює розум і з часом підвищує концентрацію, ефект триває довше. Він усуває втому та підвищує гостроту уваги.

Що ж робити, якщо не можете відмовитися від кави? Дозволяти собі не більше 4 філіжанок на день. Краще за все каву зернову купити та приготувати улюбленим способом. Кофеїн з напою протягом півгодини після вживання дає енергію і бадьорість, потім енергія швидко зникає і організм потребує повторної чашки. Тобто якщо потрібно дуже активно починати день, варто вибрати каву. Якщо не потрібно екстрено прокинутись і бігти, краще за все вибрати чай.

Найкращі напої для бадьорості:

  • кава в зернах та мелена;

  • кава розчинна;

  • чай зелений (найбільший рівень кофеїну серед чаїв), білий та жовтий;

  • червоний та чорний чай (середній вміст чайного кофеїну);

  • постферментований Шу Пуер – найбільш оброблене чайне листя, тому найменший рівень кофеїну.

Варто зауважити, що китайські чаї не рекомендується пити на порожній шлунок, тому що вони можуть його подразнювати. Найкраще пити чай Пуер чи Улун за півгодини після їжі.

Реклама Google

Telegram Channel