Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Президент Зеленський нагородив уродженця Волині «Героєм України»

Таким Тарас Чайка залишиться навіки...

Фотоколаж із сайту suspilne.media.

Президент Зеленський нагородив уродженця Волині «Героєм України»

На жаль, посмертно...

Військовослужбовець Тарас Чайка на псевдо Хімік був уродженцем села Сокіл Луцького (донедавна Рожищенського) району.

Закінчив Львівський національний університет природокористування, Міжрегіональну академію управління персоналом. 2022-го здобув ступінь магістра права та планував стати адвокатом. Після навчання на військовій кафедрі на базі Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Тарас Чайка отримав звання «молодший лейтенант».

Разом із дружиною та донькою проживав у місті Львові, інформує «Суспільне Луцьк».

У перші дні російського вторгнення в Україну пішов на війну добровольцем. Служив у лавах 125-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Був командиром окремого розвідувального взводу. 16 квітня цього року військовий здобув звання «лейтенант».

2 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в районі бойових дій в Донецькій області автомобіль, в якому перебував Тарас Чайка, потрапив під танковий обстріл. Лейтенант Чайка Тарас отримав осколкове поранення не сумісне з життям, однак він зумів спрямувати автомобіль в сторону протилежну обстрілам, чим врятував життя екіпажу машини. Від отриманого поранення Тарас Чайка загинув.

Поховали Героя на Личаківському військовому цвинтарі у Львові. У захисника залишилися мама, дружина, донька, брат та бабуся.

Дружина полеглого бійця Софія Чайка на своїй Instagram-сторінці написала, що її чоловік мріяв про майбутнє, повʼязане з військовою справою, і точно знав, що знаходиться на свому місці.

Волинському військовослужбовцю Тарасу Чайці на псевдо Хімік президент України посмертно присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Як поінформували на сайті Рожищенської міської ради, звання та орден військовому присвоїли згідно з указом № 644/2023 від 29 вересня 2023 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові.

Читайте також: «Чотирьох воїнів Камінь-Каширської громади нагородили посмертно».

Реклама Google

Telegram Channel